Trappa inomhus – 5 olika lösningar när du ska köpa trappa

Är du på jakt efter den optimala trapp-lösningen? Här går vi igenom fem olika varianter av inomhustrappor och passar på att tipsa om vad du ska tänka på innan du beställer en färdig trappa.


Läs också: Renovera trappa – 7 enkla steg

 

Beställa en färdig trappa

Börja med att göra en enkel skiss över rummet/utrymmet där trappan ska stå. Fundera på om trappan ska vara generöst tilltagen eller om den ska ta så liten plats som möjligt. Är det en fördel om den är vriden för att det ska bli mer naturligt att gå i den eller kanske för att spara plats. Trappor finns i lite olika bredder, så kika på vilka modeller som passar för ditt utrymme. Kontrollera att höjden på trappan motsvarar höjden på våningarna den ska användas mellan samt att den är i en passande längd för rummet den ska stå i. Ofta går höjden och längden att justera inom ett visst intervall. Så länge du är lite händig klarar du att montera trappan själv. Tydliga monteringsanvisningar medföljer de flesta modeller.   

 

 

Trappa inomhus l-trappa

L-trappa

En L-trappa är en vriden trappa med en sväng. Trappan kan placeras mot en vägg eller i ett hörn för att ta så lite utrymme som möjligt. Trappan passar bra till både rektangulära och raka taköppningar.

Se våra L-trappor 

 

 

Trappa inomhus U-trappa

U-trappa

En U-trappa är en vriden trappa med två svängar. Svängarna gör att trappan kan användas i extra krångliga eller trånga lägen. Trappan passar bra till både rektangulära och raka taköppningar.

Se våra U-trappor  

 

 

Trappa inomhus rak trappa

Rak trappa 

En rak trappa är precis vad det låter som – helt rak. Det här är den vanligaste trappan och kanske den som är allra lättast att gå i. Trappan passar bra till både rektangulära och raka taköppningar.

Se våra raka trappor

 

 

Trappa inomhus spiraltrappa

Spiraltrappa 

En spiraltrappa är en snygg och platseffektiv trappa i spiralform. Den funkar i både moderna och äldre hem och passar särskilt bra om du har lite högre i takhöjd. Trappan kan användas till både runda, rektangulära och raka taköppningar.

Se våra spiraltrappor 

 

 

 

Trappa inomhus lofttrappa

Spartrappa/lofttrappa 

En spartrappa (eller lofttrappa som det också kallas) är en trappa som är utformad för att ta så lite plats som möjligt. Trappstegens utformning kan vara specialutformade och trappstegen kan många gånger regleras i både svängning och höjd, vilket sparar utrymme. Dessa trappor passar till raka och rektangulära taköppningar.

Se våra spartrappor och lofttrappor

 

 

Se alla inomhustrappor

 

Läs också: Belysning trappa – 3 bra sätt att ljussätta en trappa  

 

Läs också: Bäst i test robotdammsugare 2020