Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Vitlaserad, rustik eller klassisk ekparkett – 4 populäraste ekgolven just nu

Är det dags att lägga om golven där hemma? Vi har tagit reda på vilka ekparkettgolv som säljer bäst hos oss just nu. Här hittar du hela topplistan samt våra bästa tips och råd inför köpet.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30

 

Köpa ekparkett online

Är du på jakt efter den perfekta ekparketten – låt dig inspireras av de populäraste golven just nu! Om du vill kan du för vissa golv få varuprov hemskickat med posten för att i lugn och ro klämma och känna på golvet i det rum där det ska vara. Hos oss på Bygghemma kan du också välja till installation av ditt nya klickgolv om du skulle vilja ha hjälp med det. Glöm inte heller att välja till stegdämpare, läggningskit och golvlister.

Läggningskit och monteringset

Golvlister och socklar

Installationstjänst av klickgolv


Vad ska du tänka på när du köper ekparkett?

När du väljer ekparkett är funktion och utseende de två viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Ekparketten går att få i allt från Holländskt rutmönster och fiskbensparkett till klassiskt 1- och 3-stav, vilket du väljer kommer att påverka hur ditt hem uppfattas. Även färgen på golvet gör stor skillnad. Ett mörkare trägolv kan kännas ombonat och rustikt medan ett ljusare golv skapar rymd och ger ofta ett modernt intryck. Synliga kvistar och struktur kan också skapa en rustik och levande känsla, samtidigt som ett renare golv kan ge ett lugnare intryck.

Träets ytbehandling skapar känsla men påverkar även golvets funktion. Lack eller vaxad yta ger generellt ett bättre skydd och gör golvet lättare att rengöra. Olja, å andra sidan, förstärker träets naturliga färger och framhäver kvistar och struktur. Vill du ha ett golv som håller länge kan det vara en fördel att välja ett hårdare och tjockare golv, gärna med mycket slitskikt så att du kan slipa om golvet flera gånger under dess livstid.

Titta gärna på om golvet är certifierat och hur lång garantitiden är – det kan ge dig en uppfattning om golvets kvalitet. Idag är de flesta ekparketter lätta att lägga men även det kan vara bra att kontrollera samt att golvet fungerar med golvvärme (om det är avsikten).


Ekparkett topp 4

1. Parkettgolv Tarkett Noble Ek Retro

2. Trägolv Kährs Palazzo Biondo Ek Holländskt Mönster 

3. Parkettgolv Kährs Cosenza Mattlackad Ek 1-stav

4. Parkettgolv Kährs Limestone Vit Mattlackad Borstad Ek 3-stav 

 

Vitlaserad, mörk eller klassisk ekparkett - Parkettgolv Tarkett Noble Ek Retro

Mest sålda! Parkettgolv Tarkett Noble Ek Retro

En nytolkning av det klassiska holländska rutmönstret med rötter från 1600-talet. Trästavarna i Noble väljs noggrant ut, bearbetas med en ny, speciell borstteknik och behandlas sedan med hårdvaxolja eller skyddande lack. Slutresultatet blir ett trendigt retro-golv med en fantastiskt vacker ytstruktur.

KÖP HÄR: Parkettgolv Tarkett Noble Ek Retro 

 

2:a plats. Trägolv Kährs Palazzo Biondo Ek Holländskt Mönster

Kährs Palazzo Biondo är en mattlackad parkett med holländskt mönster. Biondo är ett klassiskt golv i ek och valnöt med medelstora svarta kvistar som varierar i både storlek och antal. Golvet tillåts i de färgvariationer som är naturligt förekommande, från ljusbrun till mörkbrun. 

KÖP HÄR: Trägolv Kährs Palazzo Biondo Ek Holländskt Mönster

 

Ekparkett Kärhs Cosenza

3:e plats. Parkettgolv Kährs Cosenza Mattlackad Ek 1-stav

Ett levande golv med stora färgvariationer, kvistar och ådringar. I sorteringen förekommer fyllda kvistöppningar och sprickor samt märgstrålar som ger ett vackert och rustikt uttryck. 

KÖP HÄR: Parkettgolv Kährs Cosenza Mattlackad Ek 1-stav

  

Ekparkett Kärhs Limestone

4:e plats. Parkettgolv Kährs Limestone Vit Mattlackad Borstad Ek 3-stav

Ett vitpigmenterat, mattlackat 3-stavsgolv med naturliga färgvariationer. Limestone ingår i kollektionen Harmony Collection, designat för att skänka en hemtrevlig och varm atmosfär.

KÖP HÄR: Parkettgolv Kährs Limestone Vit Mattlackad Borstad Ek 3-stav 

 

 

Läs också: Köpa och lägga klickgolv i vinyl, laminat och parkett

Läs också: Välja golv – trägolv, laminat, linoleum eller vinyl

Läs också: Här är de populäraste laminatgolven just nu

Läs också: Parkettgolv bäst i test

 

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också