Välj rätt gymgolv – 3 olika golv till hemmagymmet

Det är lätt att glömma bort golvet när du planerar ditt hemmagym. Här reder vi ut vad du ska tänka på när du väljer gymgolv och tipsar om tre varianter som passar för olika typer av träning.

 

Läs också: Träna hemma: Så kommer du igång – övningar, tips och inspiration

 

Vad ska jag tänka på när jag väljer gymgolv?

Ett gymgolv skyddar ditt vanliga golv mot slitage och minskar ljud och stötar. Vilket gymgolv som passar just dig beror på vilken typ av träning du har tänkt att göra. En lite tunnare träningsmatta (runt 10 mm tjock) passar perfekt under alla träningsmaskiner medan om du vill kunna släppa ner tunga vikter ska du satsa på ett gymgolv (runt 30 mm tjockt). Det finns också träningsplattformar med inslag av trä som är särskilt anpassade för olika lyftövningar. Självklart kan du kombinera olika typer av golv i ditt gym. Många golv säljs i så kallade pusselbitar, så att det lätt går att anpassa till olika ytor. En del gymmattor säljs på rulle och går att skära till önskad storlek.

 

 

Gymgolv

Gymgolv Master Fitness

Tåligt gummigolv med struktur på undersidan som tillåter viss ventilation. Varje golvdel fogas ihop med närliggande bitar med hjälp av plastdel som bifogas med mattan.Tjockleken är 30 mm, vilket gör att golvet kan användas under till exempel ett X-fit rack eller med fria vikter.

KÖP HÄR: Gymgolv Master Fitness

 

 

Gymgolv

Träningsmatta Abilica GymFloor

Flexibelt golvsystem som kan användas under de flesta typer av träningsutrustning. Passar perfekt under konditionsmaskiner, styrkemaskiner och lättare vikter. Underlaget är luktfritt, tål vatten och tillverkat av miljövänligt EVA-material. Tjocklek: 1 cm.

KÖP HÄR: Träningsmatta Abilica GymFloor

 

 

Plattform

Plattform Eleiko IWF Weightlifting Training

30 mm hög lyftplattform utformad för tyngdlyftning. Däcket är tillverkat av björkträ med ett termoplastiskt skikt på toppen som ger bra dragkraft och varaktig prestanda. Plattformen är IWF-certifierad.

KÖP HÄR: Plattform Eleiko IWF Weightlifting Training 3 x 2.5 m

 

Se alla gymgolv här