Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Välj rätt gymgolv – 4 olika golv till hemmagymmet

Det är lätt att glömma bort golvet när du planerar ditt hemmagym. Här reder vi ut vad du ska tänka på när du väljer gymgolv och tipsar om fyra varianter som passar för olika typer av träning.

Av Bygghemma-redaktionen2024-05-03


Se alla gymgolv här

 

Vad ska jag tänka på när jag väljer gymgolv?

Ett gymgolv skyddar ditt vanliga golv mot slitage och minskar ljud och stötar. Vilket gymgolv som passar just dig beror på vilken typ av träning du har tänkt att göra. En lite tunnare träningsmatta (runt 10 mm tjock) passar perfekt under alla träningsmaskiner medan om du vill kunna släppa ner tunga vikter ska du satsa på ett gymgolv (runt 30 mm tjockt). Det finns också träningsplattformar med inslag av trä som är särskilt anpassade för olika lyftövningar. Självklart kan du kombinera olika typer av golv i ditt gym. Många golv säljs i så kallade pusselbitar, så att det lätt går att anpassa till olika ytor. En del gymmattor säljs på rulle och går att skära till önskad storlek.

 

 

Träningsmatta Abilica MultiMat

Träningsmatta Abilica MultiMat

Flexibelt golvsystem som kan användas under de flesta typer av träningsutrustning. Passar perfekt under konditionsmaskiner, styrkemaskiner och lättare vikter. Underlaget är luktfritt, tål vatten och tillverkat av miljövänligt EVA-material. Tjocklek: 1 cm.

KÖP HÄR: Träningsmatta Abilica Mulitimat 

 

Gymgolv - Underlagsmatta Finnlo Puzzle Parkettgolv Ljusbrun

Underlagsmatta Finnlo

Mångsidig pusselmatta för dig som vill att golvmattan ska smälta in i ditt befintliga parkettgolv. Mattan som består av sex delar har särskilt bra dämpningsegenskaper och är perfekt för förvaring av vikter under styrketräning eller boxningsträning. 

KÖP HÄR: Underlagsmatta Finnlo Puzzle Parkettgolv Ljusbrun

 

Gymgolv - underlagsmatta-master-fitness-130x90

Underlagsmatta Master Fitness

Underlagsmatta från Master Fitness som är bra att lägga under exempelvis ett träningsredskap. Mattan rullas enkelt ut och den både dämpar ljudet från maskinen och minskar risken för skador på golvet. Denna storlek passar till t.ex. motionscykel och träningscykel.

KÖP HÄR: Underlagsmatta Master Fitness 130x90

 

Gymgolv - Lyftplattform Master FitnessLyftplattform Master Fitness

Lyftplattform med en bred plywoodskiva i mitten för stabila lyft. De 30 mm tjocka gummiplattorna på sidorna skyddar träningsutrustningen vid släpp.

KÖP HÄR: Lyftplattform Master Fitness 

Se alla våra gymgolv

 

Läs också: Träna hemma: Så kommer du igång – övningar, tips och inspiration

Läs också:
Det ska du tänka på när du köper träningsbänk

Läs också: Skivstångsställning, power cage eller half rack – expertens bästa tips