Höns

Pris
2 374
2 374
23 939
23 939
Varumärke
Leveranstid

Hönshus | Ett skydd för hönsen

Ett bra och billigt hönshus är ett måste om man håller höns. Det ska vara av passande storlek och av bra kvalité. Det ska skydda hönsen från väder och vind och hålla dem säkra från rovdjur. Bygghemma har ett varierat sortiment online av billiga hönshus i olika storlekar. Hos oss hittar du det hönshus du behöver.

Läs mer...
Visar 5 av 5 produkter
Sida 1 / 1
Hönshus Willab Gullan
willab-brand.jpg
2 374 kr
2 499 kr
Levereras inom 2-5 vardagar
Gå till produkt
Hönshus Kellfri Premium
logo-kellfri-logo-blue.png
8 125 kr
Levereras inom 5-10 vardagar
Gå till produkt
Levereras inom 5-10 vardagar
Gå till produkt
Levereras inom 5-10 vardagar
Gå till produkt
Hönshus PLUS
plus_logo_payoff_70_s-kopi.png
review score
23 939 kr
25 199 kr
Levereras inom 2-3 veckor
Gå till produkt
Sida 1 / 1

Vilket hönshus ska jag välja?

När du väljer ett hönshus från Bygghemma finns det lite att tänka på. Hur många höns ska till exempel bo i huset? Välj rätt storlek på hönshuset från början så slipper dina hönor vara trångbodda. Det är även viktigt att hönsen har möjlighet att vara ute men inhägnade. Alla våra hönshus har inhägnade utegårdar.

Hur stort bör hönshuset vara?

Minimikraven på ett hönshus är att varje höna ska ha 0,2 kvadratmeter hönshus att bo på. Men det gör verkligen inget om de har tillgång till större utrymmen. Räkna ut hur stort hönshus du behöver och ta till lite extra. Dina hönor blir glada av lite extra utrymme.

Finns det mer att tänka på?

Våra hönshus är redan från början genomtänkta vad gäller design och inredningar för hönsen. Själva husdelen av hönshuset ska gärna vara upphöjd från markytan och det ska gå att låsa om hönsen. Det är ett måste för att skydda hönorna från rovdjur. Räven och mården kan smyga sig på även om man bor i en stad. Tänk även på att placera ditt hönshus så att solen inte gassar rakt in genom de öppningar som finns. Då mår dina höns bra och är säkra och trygga.