Filtrera

3 625 kr

66 125 kr

3625
3625
66125
66125

kellfri

(5)

Sortera

5 Produkter

Du har sett alla 5 produkter

En skogsvagn är en släpvagn som används för timmertransport, det vill säga en specialbyggd släpvagn. Vanligen är en skogsvagn byggd för att dras med en jordbrukstraktor. Själva skogsvagnen har i regel också en hydraulstyrd kran. Skogsvagnar används främst av skogsägare men inte för skogsbruk i större skala. Därför passar den en skogsägare som är självverksam och brukar skogen i mindre skala.

Hur väljer man rätt skogsvagn?

Utvärdera ditt behov först. Utgå från hur mycket virke du vanligen lastar och vilken terräng du arbetar i. Har du en traktor med 45hk så ska du välja en av de mindre vagnarna. Tänk på att traktorn ska klara av att dra lasten och skogsvagnen. En traktor med 40 hk kan i regel dra en skogsvagn på ca 6 ton.

Finns det regler kring skogsvagnar?

Ja, det finns lagar och regler som reglerar användningen av skogsvagnar. Dessa kan uppdateras och ändras. I och med det bör man kontrollera vad som gäller innan man köper sin skogsvagn. Det är också viktigt att följa säkerhetsinstruktioner och underhållsanvisningar så att man kan kan arbeta på ett tryggt och säkert sätt.

Kan jag köpa en skogsvagn online?

Hos oss på Bygghemma.se kan du köpa skogsvagnar online till förmånliga priser. Du kan också hitta tillbehör till skogsvagnar hos oss på Bygghemma.se.