Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Populära varumärken

Grillar

Grill utifrån dina förutsättningar

Det finns en del olika typer av grillar, både för utomhus och inomhus. Klotgrillen är antagligen fortfarande den vanligaste typen som de flesta har, men även elgrillar och gasgrillar är vanliga. Är man ute efter billiga grillar så kan man kika på utbudet av bärbara varianter eller till och med engångsgrillar. Klotgrillen är praktiskt och dessutom mycket prisvärd, och den funkar för de flesta typer av grillning. Det viktigaste är att man väljer grill utifrån vilka förutsättningar man har till att grilla. Bor man i hyreshus med mycket grannar så kanske en elgrill är det bästa valet då den inte producerar lika mycket matos och ingen rök, medan en gasgrill fungerar utmärkt om man är en stor familj med egen trädgård där grannar inte störs av matoset. Kolgrillen funkar bäst på sommarstugan eller på stora öppna ytor där varken röken eller oset inte stör någon. En viktig faktor som oftast kan spela roll är även storleken på grillen. Ifall det inte finns mycket plats kan en liten grill passa bäst, medan i en rymlig trädgård kan en stor grill vara att föredra.

För dig som grillar mycket

För dig som grillar mycket under sommarhalvåret, men även vill använda grillen under vintern, kan en bra grill vara guld värd. Kanske kan man kombinera sitt grillande med en mindre modell som man kan använda inomhus. Om man även vill använda grillen för att röka fisk eller kött så kan man köpa rökspån och tillbehör till detta bland alla produkter i grillsortimentet. Det är svårt att säga vilken typ av grill är bäst då det i slutändan handlar om individens egna preferenser. Det kan vara en god idé att investera i bra och kvalitativa tillbehör till grillen. Kom även ihåg rengöringsprodukterna och en bra borste att rensa gallret med efter varje grillning. Ett skydd som man kan ha för att se till att väder och vind inte sliter på grillen kan även vara något att tänka på att införskaffa inför säsongen.

Vilken grill fungerar bäst? Vi listar de vanligaste typerna!

De vanligaste grillarna

De vanligaste typer av grillar är gasolgrill kolgrill och elgrill. Även engångsgrillar har vuxit i popularitet då de är enkla att ta med och göra sig av med, men kanske är de inte det mest miljövänliga alternativet. Även mindre bärbara varianter har vuxit i popularitet under de senare åren. Innan du ska köpa grill så tänk igenom var ska grillen stå. Se till att det är gott om fri höjd över grillen och att eventuell rök eller os inte stör andra. Se till att ytan där den ska stå är plan och att din grill kommer att stå stadigt. Se även till att grillen i sig är hög nog för att ge en behaglig arbetshöjd.

Gasolgrill för dig som grillar ofta

De flesta som grillar numera föredrar en gasolgrill. Detta för att slippa allt det bökiga med grillkol, briketter och tändvätska. Man slipper smutsgörat helt enkelt och kan komma igång att grilla mycket snabbare. Nackdelen är att man inte får den karakteristiska grillsmaken på sin mat, men det är inte heller alla som vill. Däremot slipper man även eventuella bismaker som till exempel den tändvätska som inte brunnit ur ordentligt kan ge. Denna typ av grill passar fint till barnfamiljer eller för dig som vill använda grillen ofta. Om du vill tänka på miljön så finns finns andra typer av grill som är mer klimatsmarta, som till exempel en bra och prisvärd elgrill.

Elgrill- ett miljövänligt alternativ

En elgrill är det allra miljövänligaste alternativet av grill. Dessutom är denna variant perfekt för dig som bor i lägenhet då den inte avger varken rök eller matos och kan därmed inte störa känsliga grannar. Elgrillen är dessutom perfekt att använda inomhus, så att du kan grilla året om. Du slipper böket med kol eller briketter och du kan själv välja vilken grad av värme du vill grilla med. Därmed styr du själv hur resultatet blir. En perfekt typ av grill för dig som kanske är ovan att grilla eller inte har möjlighet till att grilla med kolgrill eller gasolgrill. Perfekt också när man vill ha en varm grill snabbt!

Kolgrill- en klassiker

Kolgrillen är den mest traditionella av alla grillar och den eldas med kol eller briketter. Det finns både öppna och slutna kolgrillar. En öppen grill brukar ha reglerbar höjd på gallret så att man kan styra värmen. Klotgrillen är sluten och det är den typ av kolgrill som de flesta är vana med. Med hjälp av locket på klotgrillen får man en jämnare värmefördelning som är perfekt när man vill grilla stora köttbitar. Det finns många fördelar med en klotgrill. Värmen hålls för det mesta jämn, och man bränner inte vid köttet lika lätt som med en öppen grill. Luftflödet regleras via locket eller på underdelen och detta ger en enkel grill att använda.

Hos oss på Bygghemma hittar du ett stort urval av grillar av högsta kvalitet från välkända varumärken. Vi erbjuder också perioder med rea där du kan göra riktigt bra fynd. Så passa på att köpa din drömgrill när vi har rea och ge dig själv möjligheten att njuta av god mat och trevliga grillkvällar i trädgården.

Vanliga frågor om

Vad ska jag tänka på när jag väljer grill?
Hur sköter jag bäst om min grill?
Vilka säkerhetsåtgärder bör jag vidta när jag grillar utomhus?
Hur får jag min grill att osa mindre?
Hur kan jag hålla min utegrill i gott skick under vinterhalvåret?