Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline
Gasolgrill Metalcraft Austin Blackline

Gasolgrill Metalcraft
Austin Blackline

61 179 kr76 479 kr

Spara 15 300 kr

Kampanj

Tillfälligt slut  - Levereras normalt inom 4-7 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Överstruket pris avser lägsta pris senaste 30 dagarna.

Gasolgrill från Metalcraft. Stor och lyxig gasolgrill i vakuumkromat svart rostfritt stål med arbetsytor och sidor i svart sten. Väl tilltagen grillyta på hela 96 x 46cm - nästan en meter grillyta och 27.7kW totaleffekt. Med denna grill gör du grannarna gröna av avundsjuka, och du har garanterat den maffigaste grillen med den nyaste tekniken i området!
Varumärke

Beskrivning

Gasolgrill från Metalcraft. Stor och lyxig gasolgrill i vakuumkromat svart rostfritt stål med arbetsytor och sidor i svart sten. Väl tilltagen grillyta på hela 96 x 46cm - nästan en meter grillyta och 27.7kW totaleffekt. Med denna grill gör du grannarna gröna av avundsjuka, och du har garanterat den maffigaste grillen med den nyaste tekniken i området!
Egenskaper
- 6 rostfria huvudbrännare, 1 rostfri Sidobrännare
- Unik svart legering med vakuumkromat rostfritt stål
- Revolutionerande varmluftsfunktion som tar grillningen till nya nivåer!
- Flametamers och grillskål i rostfritt stål
- Underskåp, lock, ytterdörrar, alla lådor, sidobord, dörrar mm i rostfritt stål
- Inbyggt låsbart kylskåp i rostfritt stål ingår
- Arbetsytor och sidor i svart sten
- Även varmhållningsgaller, insida av dörrar och insida av lock i rostfritt stål
- LED-upplysta reglage, samt upplyst grillyta
- Maffigt grillgaller i rostfritt stål (8mm tjockt, vikt 7.2 kg) samt 10 kg stekhäll i tjockt gjutjärn
- Stor grillyta - 96 x 46 cm
- Motoriserat grillspett i rostfritt stål och infrabrännare ingår

Kombinerad grill och varmlufts-/konvektionsugn
Det som gör denna grill så unik är att den har utrustats med en inbyggd varmluftsfunktion som gör det möjligt att använda en kombination av klassisk gasolgrillning med fördelarna från en professionell konvektionsugn. En revolutionerande funktion som vi tror att vi är ensamma om på den svenska marknaden!

Varmluftsfunktionen har många fördelar när du grillar. Funktionen består av ett fläktsystem som gör att hetluften cirkulerar och därmed fördelar värmen jämnare runt maten. Ett måste för alla grillnördar där ute! Men självklart går funktionen att slå på och av precis som man önskar och grillen går även utmärkt att grilla på även som en vanlig gasolgrill. Vi har listat de största fördelarna med funktionen nedan:
- Säkerställer en bättre distribution av värmen
- Uppnår högre effektivitet än en vanlig gasgrill
- Garanterar jämnare temperaturer under grillhuven
- Förkortade tillagningstider
- Lägre energiförbrukning
- Smakerna fördelas bättre
- Alla rätter förblir saftiga på insidan och blir krispigare på utsidan
- Grillbiten behöver inte vändas lika ofta, grillen sköter sig själv mer
- Lättare att grilla stora mängder mat samtidigt pga. den jämna värmefördelningen
- Gör tillagning med låg temperatur lättare att ställa in om man önskar

Gasolgrill i vakuumkromad svart design
Till skillnad från de flesta svarta grillar på marknaden så har denna grill en unik svart stållegering med solid svart stål som är vakuumkromad. Det är alltså inte en efterbehandlad eller lackad plåt, vilket ger en betydligt sämre kvalitet vad gäller hållbarheten. En lackad plåt riskerar att tappa färg vid normalt slitage. Stålet i denna grill kallas för vakuumkromat och har placerats i en stor vakuumugn som är uppvärmd till mer än 800 grader. I ugnen finns mängder med olika metalljoner som under den kemiska processen i ugnen går in i det rostfria stålets kropp och yta. Man kan med olika typer av metalljoner framställa den färg man önskar. På så sätt skapar man en färgad metall som både känns som, och håller samma kvalitet, som obehandlat rostfritt stål.

Helt i rostfritt
Metalcrafts Austin gasolgrill är tillverkad helt i rostfritt stål för hög hållbarhet. Hela skåpet (även sidoväggar, lådor, baksida, insidan av lådor och innergolv), dörrar (inklusive insidan av dörren), handtag, alla skruvar och yttre locket mm är helt i rostfritt vakuumkromat svart stål. Även 6 huvudbrännare, Sidobrännaren, flametamers, grillgaller (I två rejäla delar - vikt 7.2kg), grillspett och grillskålen (för fettuppsamling) är samtliga rostfritt stål vilket kännetecknar en grill där genomgående hög kvalitet på material har använts. Även varmhållningsgallret och gallret till Sidobrännaren är i rostfritt stål. Den enda delen som är i gjutjärn (av praktiska skäl) är stekhällen, som också ingår.

På grillar av lägre kvalitet används oftast billigare plåt, för några eller alla av dessa delar, vilket gör dom sämre motståndskraftiga mot rost. Särskilt gäller detta delar som inte syns från utsidan, som grillskål, flametamers, skruvar mm. Vissa "märkesgrillar" använder t.o.m. billig hårdplast i t.ex. sidoborden.

Arbetsbänken samt sidorna på Austin är tillverkade i tjock svart sten, vilket ger ett extra exklusivt intryck.

Upplyst grillyta och reglage
Reglagen är upplysta med blått LED-ljus, samt inuti grillen finns två glödlampor som lyser upp grillytan. Perfekt om man grillar när det är mörkt ute. Belysningen tänds med en knapp på framsidan av grillen. Inkopplingen är 230V (vanlig stickkontakt). Vridreglagen för brännarna är den enda plastdetaljerna på grillen.

Praktiska funktioner
Sidobrännaren är mycket praktisk och den kan du använda till att t.ex. koka potatis samtidigt som du grillar köttet. Grillen tänds enkelt med batteridriven elektrisk Piezotändning. Locket på grillen är byggt i dubbelt lager och har en stor termometer som visar temperaturen inne i grillen. På framsidan av locket finns ett fönster i härdat glas. Sidoborden går enkelt att fälla ner när grillen inte används, för att spara plats.

Maffigt rostfritt grillgaller
Grillgallret i två delar är av rostfritt stål och är riktigt maffigt. Väger hela 7.2kg och stålet är 8mm tjockt. Dessutom ingår en stekhäll i gjutjärn på ca 10kg.

Många andra (även dyra märken) gasolgrillar använder "ståltråd" som grillgaller för att hålla nere priset, då ett tjockt grillgaller av 8mm rostfritt stål som används i denna grill är mycket kostsamt. Detta rostfria 8mm grillgaller kostar ca 1800kr - ca 10 gånger mer än ett billigt ståltrådsgrillgaller, eller ett grillgaller i emaljerad V-vinklad gjutjärnsplåt som vanligtvis återfinns i stormarknadens grillar, och som håller på sin höjd i en säsong.

Om vikten och/eller materialet på grillgallret inte anges i produktinformationen och det saknas bilder, så kan du utgå ifrån att det är av billigaste "ståltrådsmodell" eller V-vinklad gjutjärnsplåt som du dessutom kan behöva byta ut redan efter en säsong.

Stekhällen är 455x350mm. Om du vill köpa till ett extra grillgaller för att ersätta stekhällen, så ska det vara storlek 450x350mm. Detta galler finns att köpa som tillbehör.

Motoriserat grillspett i rostfritt och bakre infrabrännare ingår
Med det motoriserade grillspettet (rotisseri) i rostfritt stål som drivs med 230V kan du låta exempelvis en kyckling eller en stek sakta rotera över gasolgrillen. Infrabrännaren på 3.5kW är placerad längst bak i grillen, och värmer djupt in i köttet med infravärme. Bra vid grillning av tjockt kött, eller tillsammans med det motoriserade grillspettet. Även motorn till New Orleans är av en extra lyxig modell med kåpa i rostfritt stål.
Motoriserat grillspett är ett måste för alla som vill tillaga den perfekta grillade kycklingen!

Kylskåp i rostfritt för utomhusbruk ingår
Det inbyggda kylskåpet är låsbart, och har en trevlig belysning i svagt blått sken. Kylskåpet är idealiskt för att förvara maten som ska grillas lite senare, eller kanske även förvara några kalla öl till grillchefen!

Rejält tilltagna materialmängder
Grillen väger hela 256kg. Räkna bort ca 10kg för stekhällen i gjutjärn, så får du en uppfattning på hur mycket (och tjockt) rostfritt stål samt sten som används i denna modell.
Observera att denna grill levereras färdigmonterad i tre sektioner som skruvas ihop snabbt. Sektionerna är vänsterskåpet, grillmodulen och kylmodulen. Detta gör också att det enkelt går att skruva isär vid vinterförvaring. Självklart finns det även hjul på alla tre sektioner.

CE-godkänd gasolgrill
Produkten är CE-godkänd. Bruksanvisning samt kontrollpanelens information är på svenska.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeMetalcraft
Art.Nr.127-2-27
FärgSvart
Vikt256 kg
Diameter243 cm
Bredd58,1 cm
MonteringJa
Grillyta96x46 cm
MaterialRostfritt stål
SerieAustin Blackline
TypGasolgrill
Höjd119,3 cm
Längd236 cm
Effekt27,7 kW
SidobrännareJa
Antal Brännare6
EAN-nr7333421016569