Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Grilltunna

Kolgrill Broil King Offset Smoker 500

Kolgrill Broil King Offset Smoker 500

13 999 kr

Se priset!

Leveranstid 2-3 veckor

Eldtunna Espegard Pilar 50

Eldtunna Espegard Pilar 50

4 990 kr

Se priset!

Nyhet

Kolgrill Landmann Tennessee Broiler

Kolgrill Landmann Tennessee Broiler

3 319 kr

Se priset!

Förväntas åter i lager 2024-03-01

Du har sett alla 8 produkter

Vanliga frågor om

Att grilla med grilltunna - hur gör man?
Vilka typer av mat kan man laga på grilltunnor?
Hur rengör jag min grilltunna?
Hur lång tid tar det att värma upp en grilltunna?

Hos oss hittar du det största utbudet av olika grillar. Varför inte investera i en ny och snygg grilltunna till sommarens alla grillfester? Dessutom har grilltunnor kapacitet till att mätta många gäster.

Grilltunna för dig som grillar mycket

En grilltunna är en kolgrill av större modell som gör att man kan grilla åt många på en och samma gång, eller bara grilla mycket helt enkelt! De flesta grilltunnor har handtag och hjul så att de är enkla att flytta på, vilket är underlättande då de kan vara rätt tunga. En bra grilltunna har ofta sidobord som du kan använda dig av under grillningen eller ett litet kryddbord där du kan ställa dina marinader, kryddor och tillbehör. De öppna modellerna har ett justerbart galler i höjdled så att du kan reglera temperaturen, och de slutna modellerna har ofta dubbla grillgaller eller en extra gallerhylla. Du kan reglera temperaturen via lufttillförsel och justering av gallren på de öppna modellerna. De slutna modellerna brukar ha en termometer i locket. Med den håller du enkelt koll på temperaturen för att få ett perfekt och jämnt resultat.

Kom igång och grilla med kolgrill tunna

En grilltunna är enkel att montera ihop och kräver oftast varken specialverktyg eller proffshjälp. Att komma igång att grilla med en grilltunna är varken svårt eller krävande. Du kommer att behöva grillkol, briketter och tändvätska, precis som med en vanlig klotgrill. Med en öppen modell av grilltunna kan det vara lite trixigt innan man får till den rätta glöden, och värmen kan vara svårare att reglera på grund av det konstanta luftflödet som strömmar in. Med en sluten modell får du en jämnare värme, och kan dessutom hålla extra koll på temperaturen inne i grillen med den termometer som oftast kommer fastmonterad och klar i locket. Det går givetvis även bra att köpa en separat termometer. Den slutna modellen har lufttillförsel både via locket och underifrån, och gör att temperaturen blir lättare att reglera och hålla jämn.