Friggebod Trähuset Saga 15-1

Friggebod Trähuset
Saga 15-1

50 676 kr
Tillverkningsvara  - Levereras normalt inom 2-3 veckor.
Specialtransport -
 
Fraktkostnad beräknas i varukorgen.

Sammanfattning

Sagastugorna är populära som gäststuga, bastu och förråd. Stugan har en area på 15 m2. Sagastugorna finns i flera olika utföranden. Stugan passar in i alla naturtyper och är lätt att montera. Den levereras i färdiga block med ytterpanelen påspikad. Stugan tillverkas i Tyresö, Sverige. Materialet är av svensk råvara.
Varumärke

Beskrivning

Sagastugorna är populära som gäststuga, bastu och förråd. Stugan har en area på 15 m2. Sagastugorna finns i flera olika utföranden. Stugan passar in i alla naturtyper och är lätt att montera. Den levereras i färdiga block med ytterpanelen påspikad. Stugan tillverkas i Tyresö, Sverige. Materialet är av svensk råvara.
Övrigt
- Invändigt mått: 5960x2310 mm
- Material i dörrar : Furu
- 1 st enkeldörr, BxH 800x1850 mm
- 1 st pardörr, BxH 1600x1850 mm

Färdig för montering
Väggblocken kommer färdiga för resning och det är sedan enkelt att sätta upp allt finns steg för steg enligt den medföljande monteringsanvisningen och bygglovsritningen (Dessa går även att ladda ner som PDF längre ner på sidan). Tänk på att ha en presenning hemma att täcka över med i fall regnet kommer. Delarna levereras obehandlade och utsatta delar bör behandlas med grundolja, utegrundfärg och täckfärg för bästa livslängd. Taket av råspont ska kläs med papp, schingel eller plåt. Takbeläggning ingår inte! Så tänk på att ha detta hemma när din beställning levereras.

Isolering
Isolering ingår inte, men det är enkelt att fixa själv. Regla upp och isolera med 95 mm mineralull och klä sedan insidan med plywood, gips eller OSB-skiva. Byggskivorna ger även en ökad stabilitet. Vill du ha bättre isolering kan man öka med ytterligare 50 mm mineralull på korsade reglar för att minimera köldbryggor. Välj även fibercementbaserade trossbottenskivor som inte är känsliga för fukt och algpåväxning för bäst utförande.

Grundläggning
Förbered grunden i förväg. Gör grundläggningen enkel genom att börja med en stabil och väldränerad mark där du sedan gräver bort matjorden på en yta lite större än husets golvmått. Minst ett spadblad djupt. Lägg i en markduk och minst 150 mm grus och komprimera väl. Har du en väldränerad mark räcker det med trädgårdsplattor och lättklinkerblock som grundstenar, annars är det säkrast att gjuta plintar. Ställ ut blocken enligt ritningen, väg av och justera stenarna så att bärlinorna kommer helt i våg även sinsemellan. Placera en bit syllpapp mellan trävirket och grundstenarna.

Se pdf för mer information.

OBS! Dörrhandtag, fönster, låscylinder, takpapp och spik ingår ej.

Stugan levereras i 3 kolli.

Dokument

Recensioner (2)

3/5 2021

Ingen beskrivning hur moduler skall byggas ihop, a b c osv Enkeldörren ej rak nertill Takstolar i c13 egentligen inte ok För 10 år sedan köpte vi samma bod och då var takstolarna kraftigare = c24

+Fin bod som vi gillar

Verifierad köpare

31/7 2019

Kvaliteten på virket var sådär, men det som vållade problem var byggbeskrivningen och märkningen av virket. I knapphändigaste laget.

Verifierad köpare

Egenskaper

VarumärkeTrähuset
Art.Nr.2145
FärgObehandlad
UtförandeByggelement
MaterialTrä
TakdesignPulpettak
TypFriggebod
Väggtjocklek70 mm
Area15 m2
Höjd2550 mm
Längd6100 mm
Max Snölast250 kg/m2
AltanNej
Bredd2450 mm