Drivbänk | En hjälp vid förodling

Filtrera

170 kr

351 kr

170
170
351
351

Transparent

(5)

hortus

(5)

650 mm

1 280 mm

650
650
1280
1280

Drivhus

(5)

Sortera

5 Produkter

Du har sett alla 5 produkter

Börjar det klia i de gröna fingrarna redan innan våren knappt har gjort entré? Investera i en praktisk drivbänk, och tjuvstarta din odlingssäsong lite tidigare. Du hittar flera prisvärda varianter här på Bygghemma.se.

Vad är en drivbänk?

Namnet drivbänk kan tyckas vara lite förvirrande, men egentligen är det inget konstigare än ett slag miniväxthus som saknar botten men har en öppningsbar lucka i taket. Drivbänkar finns i olika storlekar och är i regel tillverkade av mjukplast eller hårdplast, även om varianter av glas också förekommer.

Hur använder jag en drivbänk?

En drivbänk används när du vill kunna börja med dina odlingar lite tidigare på året än vad klimat och utomhustemperatur egentligen tillåter. Med hjälp av en drivbänk kan du driva upp plantor och frön i en mer skyddad miljö, för att sedan plantera ut dem i fri jord när det väl har blivit tillräckligt varmt ute.

Ska en drivbänk placeras utomhus eller inomhus?

Odling med hjälp av en drivbänk kan göras såväl inomhus som utomhus. Större modeller lämpar sig förstås bättre för utomhusbruk, men med en mindre drivbänk får man goda förutsättningar att även inomhus odla alltifrån kryddor och grönsaker, till blommor och annat härligt grönskande.

Kan en drivbänk användas vid odling i pallkrage?

Självklart. Hos oss hittar du flera olika drivbänkar som passar utmärkt att sätta över en pallkrage. Samtliga produkter är naturligtvis tillverkade av hög kvalitet för att förhoppningsvis kunna skänka rejält med odlingsglädje under många år framöver. Kom igång med dina planteringar du med, och beställ en billig och praktisk drivbänk här på Bygghemma.se.