Pallkrage & odlingskrage

Filtrera

180 kr

6 621 kr

180
180
6621
6621

biohort

(2)

flexigarden

(3)

hortus

(1)

jabo

(2)

Endast snabbleverans

(6)

Sortera

8 Produkter

Du har sett alla 8 produkter

Odling i pallkrage är ett enkelt sätt att lyckas med egna grönsaker och plantor även på liten yta. Dessutom kräver det både mindre tid och jobb än vanlig odling i trädgårdsland, och passar därför utmärkt för dig som älskar trädgårdsarbete men inte har alltför mycket tid att avvara. Ta en titt på Bygghemmas utbud, och upptäck tjusningen med pallkrageodling du med.

Vad kan jag odla i pallkrage?

I stort sett vad som helst, faktiskt. Tack vare att pallkragarna kan staplas på varandra, kan du enkelt anpassa odlingsdjupet utifrån vilka plantor du önskar sätta. För plantor med grunda rötter räcker det t.ex. med endast en krage, medan potatis behöver mer jord för rötterna och därmed också ett högre ramverk av pallkragar. Alltifrån färska kryddor, jordgubbar och smultron, till sallad, kål och lök går att odla i pallkrage. Och vackra blommor förstås.

Hur använder man en pallkrage?

En av fördelarna med pallkrageodling är att du kan placera din odlingskrage i princip varsomhelst. Eftersom du odlar ovan jord och själv fyller på jord och gödsel, spelar det ingen större roll om marken under är särskilt bördig eller inte. Använd jord som är anpassad till det du ska odla, och eventuellt en markduk i botten om du misstänker risk för ogräs.

Hur behandlar man pallkragar?

En ny pallkrage bör endast behandlas på utsidan för att undvika att det ätbara du odlar kommer i kontakt med oönskade ämnen. Träolja passar fint, likaså vanlig slamfärg eller linoljefärg. Längtar du efter att komma igång? Beställ en pallkrage till billigt pris på bygghemma.se redan idag.