Växtbelysning | Odla året runt

Filtrera

47 kr

618 kr

47
47
618
618

nelson garden

(12)

Endast snabbleverans

(12)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

Med bra växtbelysning får du inte bara glada inomhusväxter vintertid. Det ger dig också möjligheten att odla sallad och andra ätbara grödor – året runt. Dessutom kan man med växtbelysning förodla fröer som kan behöva några extra månader på sig att gro innan odlingssäsongen är här. Och varför inte passa på att övervintra sommarens uteväxter som med växtbelysning får en chans att ta igen sig till nästa år?

Varför behöver man växtbelysning?

Våra plantor är beroende av ljus för att växa och må bra. Här i Norden är dagsljuset under stora delar av året inte tillräckligt för att våra växter ska få det ljus de behöver. Med bra växtbelysning får du dina växter att frodas även under årets mörka månader. Om du är en person som vill kunna odla kryddväxter året om är växtbelysning helt klart ett måste.

Kan jag inte bara använda en vanlig glödlampa?

En vanlig glödlampa är inte lika energieffektiv som en växtlampa. För att ljuset ska räcka till skulle den behöva vara mycket nära växten, vilket den är alldeles för varm för att vara. En växtlampa är utformad för att tillfredsställa dina växters behov på bästa möjliga sätt. Hos oss på Bygghemma hittar du flera billiga varianter av växtbelysning.

Vad ska jag tänka på när jag väljer växtbelysning?

Bra växtbelysning avger starkt, naturligt ljus och är energisnål. Vilken armatur som är mest lämplig beror på om du använder din belysning till att rå om prydnadsväxter, övervintra blommor eller odla kryddor. Oavsett användningsområde hittar din växtbelysning online hos oss.