Skogslönn Goliat Rödbladig 300-400 cm

Skogslönn Goliat Rödbladig 300-400 cm
Skogslönn Goliat Rödbladig 300-400 cm
Rek. pris 2 635 kr
2 395 kr
Tillfälligt slut: 

Beskrivning

Prydnadsträd med dramatiskt och uppseendeväckande rödfärgat bladverk med de karaktäristiska stora 5-flikiga lönnbladen. Trädet blir en uppseendeväckande kontrast i trädgården med allt från ljusröda till djupt purpurfärgade skira blad. Tåligt och lättskött då det inte kräver någon beskärning. Snabbväxande träd som kan planteras som insynsskydd eller vindskydd. Placera i sol eller halvskugga och gärna väldränerat för bästa utveckling.
Detta träd levereras i storleksangivelse totalhöjd. Detta innebär att den angivna leveranshöjden är den totala höjden på trädet. Totalhöjd mäts i cm från rothalsen till toppen av plantan. Trädet har högstam, vilket innebär att stammen är 2-2,2 m innan kronan tar vid.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.GTG15042-1
TypAllèträd
Leveranshöjd300-400 cm
Fullvuxen Höjd8-10 m
Fullvuxen Bredd8-10 m
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGlänsande Purpur
Trivs bäst iSol/Halvskugga
JordmånVäldränerad
Zon1-4
Stamomfång vid leverans8-10 cm
Latinskt NamnAcer Platanoides Royal Red