Vresros Goliat 80-100cm, 50st
Vresros Goliat 80-100cm, 50st

Vresros Goliat
80-100cm, 50st

4 450 kr4 895:-
Åter i lager 2021-03-15 

Sammanfattning

Ceriserosa enkla blommor och gröna blad. Friväxande häck ca 1,5m hög och lika bred. Anspråkslös och mycket tålig
Varumärke

Beskrivning

Ceriserosa enkla blommor och gröna blad. Friväxande häck ca 1,5m hög och lika bred. Anspråkslös och mycket tålig
Vresroshäck är en av de mest härdiga häckarna och klarar sig väl ända ner till -45gr. Den har blankt något rynkiga mörkgröna blad och blommar med stora ceriserosa doftande blommor från juni till september. Röda vitaminrika nypon. Den har inga anspråk på växtplats och bildar snabbt en tät häck. Föryngringsbeskärning och gallring på vårvintern för en tätare och lummigare häck.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

Krukodlade häckplantor har betydligt svårare att sprida sina rötter och man missar något eller några år vid etableringen.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.GTG11209
TypVresros
Färg BlomningCeriserosa
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Trivs bäst iSol/Halvskugga
Åtgång2-3 st/meter
BlomningstidJuni-September
JordmånUtan krav
Zon0-8
Uppskattad leveranshöjd80-100 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnRosa Rugosa
Antal50 st/frp