Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Slåtterbalk

  Pris
  5 488
  5 488
  10 979
  10 979
  Varumärke
  Typ
  Leveranstid

  Slåtterbalk

  En slåtterbalk är perfekt för ytor med blandad vegetation där det inte fungerar att köra med en vanlig gräsklippare. För skötsel av en äng eller liknande är det en bra idé att köpa slåtterbalk. Skillnaden mellan en slåtterbalk, röjsåg eller grästrimmer är att slåtterbalken klipper av växterna istället för att slå sönder dem, det gör att det är lättare att räfsa ytan efteråt. En välskött ängsyta är näringsfattig och därför måste växterna som slås ner tas bort från ytan. Slåtterbalken lämpar sig mycket bra för ytor som ska slås med lie, men den gör arbetet lättare, snabbare och klarar även av att ta hand om klen sly.

  Läs mer...
  Visar 5 av 5 produkter
  Sida 1 / 1
  16%
  mtd-brand-logojpg.jpg
  7 999 kr
  9 495 kr
  Levereras inom 2-5 vardagar
  Gå till produkt
  Levereras inom 5-10 vardagar
  Gå till produkt
  logo-kellfri-logo-blue.png
  10 238 kr
  Levereras inom 5-10 vardagar
  Gå till produkt
  Levereras inom 5-10 vardagar
  Gå till produkt
  stiga.png
  10 979 kr
  11 990 kr
  Tillfälligt slut: 2019-09-30
  Gå till produkt
  Sida 1 / 1

  Varför använda slåtterbalk?

  De marker som var för magra för att odla mat på användes förr som slåtterängar, ängen slogs för att ta till vara höet och efter att höet var bärgat släpptes djuren ut på efterbete. Allt eftersom jordbruket rationaliserats har den här typen av kulturmarker blivit allt mer sällsynta, många växter och djur som trivs på slåtterängarna är till och med hotade att försvinna. Att utföra arbetet manuellt är både tidsödande och för den som inte kan tekniken att hantera en lite också ganska tungt. Slåtterbalken gör samma arbete lättare och resultatet blir lika bra som vid manuell slåtter. Det kan vara lätt att tro att ängsmarker inte behöver någon skötsel, men utan slåtter växer de öppna ytorna snart igen av sly. Genom slåttern kan landskapet hållas öppet och kulturmarker bevaras.

  Sköt om dina ängar enkelt

  Med en bra slåtterbalk är det mycket enkelt att sköta om sina ängar; med en liten arbetsinsats en gång per år går det att fortsätta njuta av ängarnas alla olika gräs och blommor. Slåtterbalken gör att arbetet går både fortare och lättare, för den som inte vill eller kan lägga dagar på manuell slåtter är slåtterbalken ett mycket bra val.