Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Snöslunga Metalcraft 15HK Batteristart 420 cc Lyse

Snöslunga Metalcraft
15HK Batteristart 420 cc Lyse

12 129 kr
Tillfälligt slut  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Snöslunga från Metalcraft. Tvåstegs snöslunga i premiumutförande med motoreffekt 15 HK. Batteristart för enkel elstart och en kraftig LED strålkastare för arbete i mörker ingår. Snöslungan har även försetts med eluppvärmda handtag så att du slipper frysa om händerna under de kallaste vinterdagarna. Stor lyxig och lätthanterlig kontrollpanel i stål med 5 växlar framåt och 2 bakåt. Kastar snön långt: Ända upp till 15 meter. Stora 14" grovmönstrade hjul med driv ger bra fäste.
Varumärke

Beskrivning

Snöslunga från Metalcraft. Tvåstegs snöslunga i premiumutförande med motoreffekt 15 HK. Batteristart för enkel elstart och en kraftig LED strålkastare för arbete i mörker ingår. Snöslungan har även försetts med eluppvärmda handtag så att du slipper frysa om händerna under de kallaste vinterdagarna. Stor lyxig och lätthanterlig kontrollpanel i stål med 5 växlar framåt och 2 bakåt. Kastar snön långt: Ända upp till 15 meter. Stora 14" grovmönstrade hjul med driv ger bra fäste.
Snöslungan är utrustad med en Loncinmotor (420 cm³) som utnyttjar OHV-teknik med överliggande ventiler. Detta minskar bränsleförbrukningen och ökar effekten i motorn. Loncin är en mycket stor och pålitlig tillverkare av motorer för snöslungor och har utvecklat tekniken under 20 års tid. Loncins motorer används i många välkända märken för snöslungor, bl.a. i vissa Stiga-snöslungor, samt i AL-KOs snöslungor.

Ändå kan Metalcraft nu sälja denna snöslunga med låg marginal till en bråkdel av priset mot vad motsvarande snöslunga kostar hos de stora märkena trots samma välkända motortillverkare. Detta eftersom Metalcraft gör Metalcrafts inköp direkt från fabriken, helt utan mellanhänder som grossister, distributörer och generalagenter som i varje steg lägger till sitt påslag. Många billiga snöslungor från lågpriskedjorna använder helt okända "namnlösa" motortillverkare (vanligtvis anges då inte vilken motor som används i produktinformationen) med tveksam kvalitet, för att hålla nere priset. Dessutom byter lågpriskedjorna motortillverkare från år till annat, vilket kan innebära att reservdelar till fjolårets okända motor blir nästan omöjligt att få tag på. Metalcraft har istället valt att jobba endast med Loncin-motorer, som används av flera välkända tillverkare av snöslungor. För dig som kund innebär det en extra trygghet att du enkelt i framtiden kan hitta reservdelar till din motor, utan att vara beroende av att köpa dessa ifrån oss.

De flesta andra snöslungor på marknaden med elstart använder enklare 230 V elstart, och inte elstart från batteri. En stor fördel med batteristart på en snöslunga är att du inte behöver dra fram kablar och ha tillgång till 230 V el för att starta maskinen. Självklart finns även snörstart på modellen.

Här får du dessutom med en praktisk snöspade som kan fästas direkt på snöslungan, ett behändigt redskap om det t.ex. skulle fastna en snöklump långt ner i utmatningsröret.

Kraftigt ställbart snöutkast
Modellen är utrustad med ett extra kraftigt snöutkast i plåt som kan vridas i 190 grader, samt att även det främre vertikala läget kan justeras från kontrollpanelen.

Vad är en tvåstegssnöslunga?
Alla Metalcrafts snöslungor är av typen tvåstegs snöslungor. Skillnaden mellan 1-stegs och 2-stegs snöslungor är att tvåstegs snöslungor matar ut snön i 2 steg: Första steget karvar loss snön, och en separat anordning längre in ansvarar för att slunga ut den. Detta ger en bättre funktion än enklare snöslungor av 1-stegs typ.

Observera:
Motorn behöver 1,1 liter 4-taktsolja med viskositet SAE 5W-30 (medföljer ej, men finns att köpa på t.ex mackar). Drivmedel (bensin) ingår ej. Extra brytbultar (om man kör in i något hårt) eller andra reservdelar ingår ej, men kan köpas antingen av oss, eller i närmaste järnaffär, om det skulle behövas.

Produktspecifikation
- Bensindriven OHV fyrtaktsmotor 420 cm³ av välkänt märke (Loncin)
- Utkastet kan vridas upp till 190 grader
- Utkastet kan även vinklas vertikalt från kontrollpanelen
- Stora 14" grovmönstrade hjul med driv ger bra fäste
- Kraftig strålkastare (LED) för arbete i mörker
- Eluppvärmda handtag
- Batteristart: Ja
- Antal steg: 2
- Utkast 190 grader vridbart samt ställbart vertikalt från kontrollpanelen
- Belysning: Ja
- Modellbeteckning: SL-1130S-402cc
- Nettovikt utan emballage: 99 kg
- Instruktionsbok - språk Svenska
- Eluppvärmda handtag: Ja
- Max snödjup: 51 cm

Egenskaper

VarumärkeMetalcraft
Art.Nr.100-7-10
SlungtypTvåstegs
FärgRöd
Motorstyrka15 HK
Garanti1 år
DriftkällaBensin
Antal Växlar5 framåt + 2 bakåt
TypSnöslunga
Tankvolym6 l
Vikt99 kg
Bredd760 mm
Arbetsdjup51 cm
Arbetsbredd76 cm
EAN-nr7333421000292