Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Snöslunga Metalcraft 6,5 HK Loncinmotor Röd

Snöslunga Metalcraft
6,5 HK Loncinmotor Röd

6 988 kr
Tillfälligt slut  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Snöslunga från Metalcraft. Tvåstegs snöslunga med motoreffekt 6,5 HK. Kastar snön långt: Upp till 11 meter. Grovmönstrade hjul med driv ger bra fäste. Detta är pga den låga vikten (endast ca 47 kg) en lättmanövrerad och lättanvänd snöslunga för dig som vill ha en billig snöslunga online med bra kraft, utan krångliga extrafunktioner.
Varumärke

Beskrivning

Snöslunga från Metalcraft. Tvåstegs snöslunga med motoreffekt 6,5 HK. Kastar snön långt: Upp till 11 meter. Grovmönstrade hjul med driv ger bra fäste. Detta är pga den låga vikten (endast ca 47 kg) en lättmanövrerad och lättanvänd snöslunga för dig som vill ha en billig snöslunga online med bra kraft, utan krångliga extrafunktioner.
Snöslungan är utrustad med en Loncinmotor (196 cm³) som utnyttjar OHV-teknik med överliggande ventiler. Detta minskar bränsleförbrukningen och ökar effekten i motorn. Loncin är en mycket stor och pålitlig tillverkare av motorer för snöslungor och har utvecklat tekniken under 20 års tid. Loncins motorer används i många välkända märken för snöslungor. Bl.a. i vissa Stiga-snöslungor, samt i AL-KOs snöslungor.

Metalcraft har istället valt att jobba endast med Loncin-motorer, som används av flera välkända tillverkare av snöslungor. För dig som kund innebär det en extra trygghet att du enkelt i framtiden kan hitta reservdelar till din motor, utan att vara beroende av att köpa dessa ifrån oss.

Här får du dessutom med en praktisk snöspade som kan fästas direkt på snöslungan, ett behändigt redskap om det t.ex. skulle fastna en snöklump långt ner i utmatningsröret.

Bland produktbilderna har Metalcraft lagt in en film när Outl1 testkör SL-22 i 25 cm blötsnö under SMHI klass-2 varningsförhållande. Metalcraft hade inte förväntat oss att en snöslunga i denna prisklass skulle göra så bra ifrån sig!

Vad är en tvåstegssnöslunga?
Alla Metalcrafts snöslungor är av typen tvåstegs snöslungor. Skillnaden mellan 1-stegs och 2-stegs snöslungor är att tvåstegs snöslungor matar ut snön i 2 steg: Första steget karvar loss snön, och en separat anordning längre in ansvarar för att slunga ut den. Detta ger en bättre funktion än enklare snöslungor av 1-stegs typ.

Observera:
- Motorn behöver 0,6 liter 4-taktsolja med viskositet SAE 5W-30 (medföljer ej, men finns att köpa på t.ex. mackar)
- Drivmedel (bensin) ingår ej
- Extra brytbultar (om man kör in i något hårt) eller andra reservdelar ingår ej, men kan köpas antingen av oss, eller i närmaste järnaffär, om det skulle behövas

Produktspecifikation
- Tvåstegs snöslunga med motoreffekt 6,5hk
- Bensindriven OHV fyrtaktsmotor 196 cm³ av välkänt märke (Loncin).
- Utkastet kan vridas upp till 190 grader
- Utkastet kan även vinklas vertikalt
- Grovmönstrade 12" hjul med driv ger bra fäste
- Antal steg: 2
- Utkast 190 grader vridbart samt ställbart vertikalt
- Modellbeteckning SL-22B
- Nettovikt utan emballage 47
- Instruktionsbok - språk Svenska
- Max snödjup: 40 cm

Egenskaper

VarumärkeMetalcraft
Art.Nr.100-7-7
SlungtypTvåstegs
FärgRöd
Motorstyrka6,5 HK
Garanti1 år
DriftkällaBensin
Antal Växlar4 framåt + 1 bakåt
TypSnöslunga
Tankvolym3,8 l
Vikt47 kg
Arbetsdjup40 cm
Arbetsbredd56 cm
EAN-nr7333421000810