Blästring | För en ren och putsad yta

Filtrera

29 kr

24 026 kr

29
29
24026
24026

luna

(10)

Endast snabbleverans

(10)

Sortera

10 Produkter

Du har sett alla 10 produkter

Ibland uppstår behov av att blästra. I regel uppstår behovet när man behöver få metall och plåt riktigt ren. En bläster fungerar så att den med hjälp av tryckluft sprutar med högt tryck sand eller annat blästermedel på en yta. Ytan blir helt ren och du får bort grundfärgen på ett föremål så du kan lacka om med professionellt resultat. Blästring används även när det gäller att putsa och forma glas.

Är det något man ska tänka på innan man blästrar?

Val av rätt blästermedel är avgörande för slutresultatet. Det finns två generella funktioner vid blästring och det är slagverkan och slipverkan. Slagverkan är det som gör att materialet lossnar och slitverkan är det som gör att materialet som lossnar slits bort. Olika blästermedel ger olika slutresultat vilket framgår vid varje blästermedel. Det är också viktigt tänka på säkerheten, så använd munskydd och skyddsglasögon.

Är det svårt att blästra?

Det är bra att ta det försiktigt i början så underlaget inte skadas. Tekniken är inte svår att lära sig och man kommer fort in i det. Blästra är också kul då man får ett snyggt resultat. På bygghemma.se kan du köpa bläster och blästermedel till billiga priser online.