Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Kompressor

Kompressor | Ett flexibelt & tåligt tryckluftsverktyg

Filtrera

39kr
11999kr
39
39
11999
11999

Visa endast kampanjartiklar

(1)

abac

(2)

aeg powertools

(2)

bosch power tools

(1)

dewalt

(2)

einhell

(42)

etc

(2)

greenworks

(1)

makita

(3)

probuilder

(4)

rawlink

(1)

smart living

(1)

Endast snabbleverans

(10)

Sortera

61 Produkter

Kompressor Probuilder 90 L 4,0 Hk

Leveranstid 2-3 veckor

Kompressor Probuilder 24 L 1,6 Hk

Leveranstid 2-3 veckor

Du har sett 36 av 61 produkter
1 av 2

Vanliga frågor om

Vilken kompressor passar mitt behov?
Finns det kompressorer med varierande kapacitet?

Populära filtreringar

En kompressor är en maskin som komprimerar luft och man brukar dela in dem i tre olika kategorier: axialkompressorer, kolvkompressorer och radialkompressorer. Kompressorer har ett flertal olika användningsområden bland annat för att driva värmepumpar, handverktyg eller ventilationen i ett fordon eller i en byggnad.

Att tänka på vid köp av kompressor

Beroende på vad kompressorn skall användas till finns olika alternativ att välja. Exempelvis används en radialkompressorer då man vill ha stor luftmängd i förhållande till maskinens storlek, men också ha en enkel konstruktion med måttlig tryckhöjning, vilken oftast används i bilmotorer. En axialkompressorer å andra sidan används ofta inom processindustrin och i gasturbiner där man vill ha mycket stor tryckhöjning och luftmängd. Kolvkompressorer används då det finns ett måttligt behov av luft, till exempel till färgsprutor och tryckluftsverktyg. Du kan i lugn och ro läsa om olika maskiners för- och nackdelar innan du slutligen tar ett beslut.

Installation av kompressor

Köp kompressor på internet och du får mycket stora möjligheter att få en maskin som passar just ditt behov, då det är lätt att söka fram olika modeller och tillverkare. Beroende på kompressorns användningsområde ser installationen ut på olika sätt, vissa måste besiktigas och skall den användas till exempelvis en värmepump kontaktar man en värmepumpsfirma som hjälper till vid installationen. Köper du istället en variant för byggarbetsplatser eller snickeri kan maskinen användas utan att en speciellt behörig person måste installera den, det finns dock vissa saker man bör tänka på såsom att kompressorn måste ha fritt utrymme runtom så att luften kan cirkulera fritt. Det finns installationsguider som hjälper dig när du köpt din nya maskin för att enkelt komma igång.