Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Glasblock | Vacker glasbetong

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Vanliga frågor om

Vad kan jag använda glasblock till?
Hur sköter jag om mina glasblock?
Hur monterar jag glasblock?

Glasblock, eller glasbetong som det också kallas, har flera användningsområden. Idag är det populärt att till exempel använda glasblock till dusch i badrummet, men de kan också användas i innerväggar, som del i fasad eller i inredningen. En av de stora fördelarna med glasblock är att de släpper igenom ljus utan att ge speciellt mycket insyn.

Glasblock för alla projekt

Det finns en rad olika varianter på glasblock och glasblockslösningar. Du kan välja mellan att köpa ett färdigt paket, som duschväggar, där antal block och typ av block är uträknat och hopplockat åt dig, eller själv skissa fram en lösning som passar just dig och ditt projekt. Om du går efter det senare alternativet finns det olika sorters glasblock att välja mellan så som glasblock i klarglas, färgade glasblock, mönstrade glasblock som alla ger olika effekter.

För att glasblocken ska passa in och ge rätt mått och snygga avslut, finns också halva block och så kallade ändblock, vilka ger en rundad kant om väggen slutar fritt i rummet. Istället för kantblock kan också en skena användas som avslutning på glasblocksväggen. Om du ska bygga i vinkel kan du använda dig av hörnblock. Du som köper en färdig lösning behöver dock inte fundera över dessa olika varianter på block, då är det redan gjort åt dig.

Montera glasbetong på egen hand

Du kan anlita någon för att montera glasblock, men det kan också göras på egen hand. Innan monteringen börjar måste du kontrollera att både vägg och golv är helt raka och i 90 graders vinkel. Om de inte är det, måste detta åtgärdas innan du kan börja montera din glasblocksvägg. När du har en vinkelrät plats monterar du uppmätta och kapade skenor, så kallade styrlister, på golvet och väggen där glasblocken ska fästas. Det är dessa som ser till att blocken hålls på plats. Vidare applicerar du lim på golvets skena och ett glasblocks höjd på väggskenan och börjar sätta dit blocket som ska vara närmast väggen. Du bygger sedan vidare och monterar för varje nytt block en skena på sidan för att fästa nästa block. När en hel rad är gjord, sätter du en ny skena för nästa rad. Efter ungefär 5 rader bör du låta väggen torka i ett dygn, innan du fortsätter med fler rader. Efter att hela väggen är färdigbyggd, fogar du mellan blocken med fogmassa. Kom ihåg att vara noga med att torka bort överflödig fog och tvätta bort den vita hinnan som lätt blir på blocken vid fogningen!

Var kreativ med glasblock

De olika sorternas glasblock och glasbetong och det vida användningsområdet gör att du kan vara kreativ med hur du använder dem. Utöver att vara snygga är glasblock och glasbetongtåliga, hållbara och relativt lätta att hålla rena. Våga låta fantasin flöda och hitta kreativa och snygga lösningar som passar just ditt hem. Eller, ta den enkla och säkra vägen och beställ ett färdigt paket så får du en välfungerande, hållbar och snygg lösning. Oavsett vilket får du en levande, ljusinsläppande yta som håller sig snygg och fräsch i längden.