Läs våra reportage

(Se alla reportage)
Golv: Istället för trä och sten – vinyl!

Golv: Istället för trä och sten – vinyl!

Mjukt, varmt, ljuddämpande, slitstarkt och lättstädat. Fem goda egenskaper som utmärker vinylgolvet. Men inte kan väl vinyl matcha känslan av trä eller sten? Tja, då är det läge att spana in nya Kährs Luxury Tiles.

Läs hela reportaget
Laminatgolv som håller för allt

Laminatgolv som håller för allt

Vad har Europas mest trafikerade flygplats Heathrow Airport i London och de stora mässhallarna i Milano gemensamt. Högtryckslaminatgolv från BerryAlloc – ett extremt slitstarkt, smutsavvisande och antistatiskt golv. Och funkar det i London och Milano funkar det säkert även hemma hos dig. Här är några goda skäl till att välja BerryAlloc.

Läs hela reportaget

Få stöd och inspiration från våra guider

(Se alla guider)
Tapetsera som ett proffs

Gör det själv

Tapetsera som ett proffs

Läs guiden
Stor guide: Det ska du tänka på när du målar om hemma

Gör det själv

Stor guide: Det ska du tänka på när du målar om hemma

Läs guiden
Golvsnack - fördelarna med de olika golvtyperna

Inspiration

Golvsnack - fördelarna med de olika golvtyperna

Läs guiden
Tapetsera hörn – så gör du

Gör det själv

Tapetsera hörn – så gör du

Läs guiden

Hårda material men mjuk känsla

Kakel och klinker är hållbara, tåliga och lättstädade material som passar utmärkt att använda som ytskikt i t.ex. kök och badrum. Plattorna finns i en mängd olika utföranden, och du kan välja mellan alltifrån riktigt prisvärda budgetvarianter till mer exklusiva sorter. Vi på Bygghemma har glädjen att kunna erbjuda ett brett sortiment av både kakel och klinker från välkända och kvalitetssäkrade leverantörer.

Vad är skillnad på kakel och klinker?

Den främsta skillnaden mellan kakel och klinker gäller vattenabsorptionen. Kakelplattor benämns även som finkeramik och tillverkas av lergods, ett poröst material med relativt hög vattenabsorption och således lägre hållfasthet. Klinker består istället av grövre stengods med en markant lägre vattenabsorption, vilket ger bättre motstånd mot såväl fukt som nötning och slitage. Klinker kan användas på både väggar och golv, medan kakel endast är avsett för montering på vägg. Önskar du personlig rådgivning kring vilka plattor som är bäst lämpade för just ditt projekt, är du förstås varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Vad är bra att veta i valet av kakel och klinker?

Utbudet av kakel och klinker är mycket stort och det kan vara svårt att veta vad man ska välja och hur man ska tänka. Bäst är att utgå från utrymmet där plattorna ska sitta, vilken typ av miljö det är och vilka krav som ställs på materialets hållbarhet. Kakel och klinker fungerar bägge utmärkt i inomhusmiljöer, däremot är plattorna inte frosttåliga vilket gör att de inte är lämpliga utomhus. Då rekommenderar vi istället grövre granitkeramik. Tänk även på att väldigt glaserade klinkerplattor förvisso är enklare att rengöra, men också kan bli väldigt halkiga. Här på bygghemma.se har vi samlat de bästa leverantörerna av olika slags keramikplattor, så att det ska vara enkelt för dig att hitta dina favoriter. Upptäck vårt generösa sortiment av kakel och klinker och beställ billigt online här på bygghemma.se.