Populära varumärken

Hårda material men mjuk känsla

Kakel och klinker är hållbara, tåliga och lättstädade material som passar utmärkt att använda som ytskikt i t.ex. kök och badrum. Plattorna finns i en mängd olika utföranden, och du kan välja mellan alltifrån riktigt prisvärda budgetvarianter till mer exklusiva sorter. Vi på Bygghemma har glädjen att kunna erbjuda ett brett sortiment av både kakel och klinker från välkända och kvalitetssäkrade leverantörer.

Vad är skillnad på kakel och klinker?

Den främsta skillnaden mellan kakel och klinker gäller vattenabsorptionen. Kakelplattor benämns även som finkeramik och tillverkas av lergods, ett poröst material med relativt hög vattenabsorption och således lägre hållfasthet. Klinker består istället av grövre stengods med en markant lägre vattenabsorption, vilket ger bättre motstånd mot såväl fukt som nötning och slitage. Klinker kan användas på både väggar och golv, medan kakel endast är avsett för montering på vägg. Önskar du personlig rådgivning kring vilka plattor som är bäst lämpade för just ditt projekt, är du förstås varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Vad är bra att veta i valet av kakel och klinker?

Utbudet av kakel och klinker är mycket stort och det kan vara svårt att veta vad man ska välja och hur man ska tänka. Bäst är att utgå från utrymmet där plattorna ska sitta, vilken typ av miljö det är och vilka krav som ställs på materialets hållbarhet. Kakel och klinker fungerar bägge utmärkt i inomhusmiljöer, däremot är plattorna inte frosttåliga vilket gör att de inte är lämpliga utomhus. Då rekommenderar vi istället grövre granitkeramik. Tänk även på att väldigt glaserade klinkerplattor förvisso är enklare att rengöra, men också kan bli väldigt halkiga. Här på bygghemma.se har vi samlat de bästa leverantörerna av olika slags keramikplattor, så att det ska vara enkelt för dig att hitta dina favoriter. Upptäck vårt generösa sortiment av kakel och klinker och beställ billigt online här på bygghemma.se.