Mosaik kök

Filtrera

15kr
4224.5kr
15
15
4224.5
4225

Visa endast kampanjartiklar

(505)

alttoglass

(3)

arredo

(114)

bathlife

(56)

cas ceramica

(1)

centro

(75)

ceramiche keope

(16)

coem ceramiche

(3)

fioranese

(4)

hero kakel

(17)

hill ceramic

(152)

hill natural stone

(2)

höganäs kakel

(14)

lhådös

(24)

living ceramics

(2)

marazzi group

(3)

sicis

(3)

tenfors

(63)

Grå

(198)

Vit

(82)

Svart

(63)

Brun

(61)

Beige

(69)

Röd

(12)

Blå

(23)

Flerfärgad

(12)

Grön

(16)

Guld

(3)

Silver

(10)

Brons

(3)

Lila

(2)

Rosa

(2)

Turkos

(2)

Mosaik

(470)

Granitkeramik

(75)

Natursten

(6)

Klinker

(1)

Matt

(319)

Blank

(175)

Polerad

(26)

Slipad

(1)

Halvpolerad

(4)

Semipolerad

(4)

Struktur

(1)

Sortera

552 Produkter

Glasmosaik Bathlife Brun guld 2x2 cm

Glasmosaik Bathlife Brun guld 2x2 cm

317 kr/m²

Kampanj

tom 31/10

Mosaik Bathlife Pool Blue Mix 2x2 cm

Mosaik Bathlife Pool Blue Mix 2x2 cm

197 kr/m²

Kampanj

tom 31/10

Granit Grå polerad 31x31 cm

Granit Grå polerad 31x31 cm

399 kr/m²

Kampanj

tom 31/10

Mosaik Bathlife Hexa Gold 2x2 cm

Mosaik Bathlife Hexa Gold 2x2 cm

635 kr/m²

Kampanj

tom 31/10

Vanliga frågor om

Varför ska jag välja mosaik i mitt kök?
Hur sätter jag bäst upp min mosaik?
Att tänka på vid val av mosaik till köket?
Du har sett 36 av 552 produkter
1 av 16

Att använda mosaik i köket är idag modernt och väldigt populärt. Med hjälp av mosaik får du en hållbar och snygg lösning som är lätt att hålla ren, trots kladd och stänk som kan uppstå i samband med matlagning. Idag finns det ett brett utbud av olika sorters mosaik, det gör att du med största sannolikhet kan hitta en sort som passar just ditt drömkök.

Anledningarna till att använda mosaik kan variera, vissa har det bara för att det är snyggt, medan andra är ute efter de praktiska egenskaperna, som att mosaik är lätt att hålla rent och dessutom håller sig snyggt över lång tid. Mosaik har använts som material i över 5000 år och till en början byggde man ofta upp mönster och motiv. Idag har de flesta mer abstrakta mönster med mosaik, men alla de små plattorna ger fortfarande levande ytor. När du använder mosaik får du i regel en vägg eller ett golv som är intressantare och upplevs som mer levande, än en målad eller vanligt kaklad vägg.

Det finns många tillverkare av mosaik och också olika sorters mosaik att välja mellan beroende på vilken effekt du är ute efter till ditt projekt. De olika typerna av mosaik har också olika egenskaper i form av färg och lyster. Till några av de vanliga typerna av mosaik idag hör marmormosaik , glasmosaik och naturstensmosaik. Utöver att varieras i sort, kan mosaik också varieras med plattstorlek, form och färg. Det är idag också populärt att blanda mosaik med kakel. I ett kök kan man till exempel välja att bara ha mosaik som en tunn bård, eller endast på ytan framför spisen. Att blanda mosaik med kakel kan dels göra att man sparar pengar, men det kan också bidra till att göra mosaiken mer effektfull. Vid en kombination är det viktigt att testa de olika plattorna mot varandra, speciellt om mer speciella färger ska användas. Utöver de olika typerna av plattor, kan det slutliga resultatet också påverkas av vilken fog du väljer att använda. Ett bra sätt att få en uppfattning om olika möjligheter och alternativ är att skissa upp väggytan som ska kläs och jämföra olika sätt att genomföra arbetet på.

Viktigt att tänka på när du beställer kakel och klinker är att dessa material ofta säljs per kvadratmeter. Det gäller ibland också för mosaik, men många finare sorter av mosaik säljs också i mindre enheter. Det är därför viktigt att du är noga vid beställning, så att du får rätt mängd material. Oftast levereras mosaik monterad på ark om 30 x 30 centimeter. Dessa gör det lättare att montera mosaiken och säkerställer att plattorna är slumpmässigt eller planerat utplacerade och att du får rätt spridning eller mönster på den yta du ska täcka. Att sätta upp mosaik går till på liknande sätt som vid uppsättning av kakel eller klinker och för dig som inte vill utföra arbetet själv, finns hantverkare som kan hjälpa dig.