Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Mosaik

Filtrera

9kr
5960kr

Visa utvalda artiklar

(2)

Sten/betong

(106)

Marmor

(102)

Enfärgad

(63)

Glas

(57)

Sjösten

(2)

Kalksten

(11)

Skiffer

(8)

Randig

(4)

Sten/Betong

(27)

Metall

(20)

Granit

(3)

Marockanskt

(2)

Trä

(6)

Terrazzo

(2)

Fasad

(1)

Mönstrad

(1)

Sten/Trä

(1)

alttoglass

(3)

arredo

(120)

artstone

(1)

bricmate

(1)

cas ceramica

(1)

ceramiche keope

(13)

coem ceramiche

(2)

fioranese

(3)

hill ceramic

(118)

höganäs kakel

(10)

italian marble

(1)

konradssons

(82)

lhådös

(26)

living ceramics

(2)

marazzi group

(3)

sicis

(2)

tenfors

(84)

Mosaik

(337)

Klinker

(91)

Kristallmosaik

(27)

Natursten

(5)

Marmor

(4)

Kakel

(6)

Golv- och Väggsten

(1)

Väggsten

(1)

Grå

(182)

Vit

(85)

Svart

(58)

Beige

(78)

Brun

(47)

Flerfärgad

(14)

Grön

(12)

Blå

(16)

Silver

(4)

Röd

(7)

Turkos

(6)

Lila

(2)

Brons

(1)

Orange

(1)

Rosa

(1)

Sortera

472 Produkter

Kristallmosaik Tenfors Silver 1,5x1,5 cm

Kristallmosaik Tenfors Silver 1,5x1,5 cm

759 kr/m² 895:-

Spara 15 %

Kampanj

Mosaik Melisandre Hill Ceramic Ljusgrå 30x30 cm Matt

Mosaik Melisandre Hill Ceramic Ljusgrå 30x30 cm Matt

209 kr

Se priset!

Leveranstid 2-3 veckor

Du har sett 36 av 472 produkter
1 av 14

Vanliga frågor om

Varför ska jag använda mosaik?
Hur sätter jag upp min mosaik?
Vad ska jag tänka på när jag väljer mosaik?

Att använda sig av mosaik är ett kreativ och spännande sätt att till exempel bryta av en kakelvägg, eller liva upp ett kök. Mosaik kan användas i oändligt många former och mönster och är ett mycket hållbart material som passar bra i flera olika utrymmen, som badrum och kök. Men du kan också använda mosaik på andra ställen i hemmet där du vill ha snygga och slitstarka ytor som är lätta att rengöra.

Vad är mosaik?

Mosaik kan vara gjort av olika material, från glas och sten till porslin. Människor har använt mosaik i flera tusen år, för att skapa dekorativa mönster och berätta historier. Faktum är att de först kända mosaikerna är åtminstone 5000 år gamla. Idag är det populärt över hela världen att använda mosaik för att skapa levande och vackra ytor. Mosaik kan användas både på golv och på väggar och vara i allt från slumpmässiga eller abstrakta mönster, till tydliga berättande bilder. Olika populära varianter på mosaik idag är glasmosaik, klinkermosaik, kristallmosaik och stenmosaik.

Så sätter du upp mosaik

Mindre mosaikbitar säljs oftast monterade på ark, som förutbestämmer ett mönster av olikfärgade eller likadana plattor. Tack vare dessa ark är mosaiken lätt att sätta upp och du får lika stort avstånd mellan varje liten platta. När du ska sätta upp mosaiken är det viktigt att underlaget den ska fästas på är torrt, så att du inte stänger in fukt i väggen eller golvet. Efter att torrheten säkerställts, appliceras fix på ytan och därefter sätts mosaikarken på plats. För att de olika arken ska ha samma avstånd till varandra som alla små plattor, kan du använda dig av kakelkryss. När fixet torkat är det dags att foga mellan plattorna med en fogmassa i lämplig färg, välj en som passar in och ger plattan bäst förutsättningar. Fogen ser till att varken smuts eller fukt tar sig in mellan plattorna och gör att ytan är lätt att rengöra. Det är viktigt att tvätta av plattorna ordentligt efter att du fogat, så att den vita hinnan som ofta bildas när du torkar bort överflödig fogmassa försvinner. Att sätta upp mosaik går att göra på egen hand, men du kan också ta hjälp av en hantverkare för att få arbetet gjort.

Inreda med mosaik kakel

Mosaik kan ibland vara dyrt, men tack vare dess popularitet och det stora utbudet kan du idag också hitta billig mosaik i flera olika utföranden. Beroende på typ av mosaik varierar prislappen och du får fundera över vad det är du vill uppnå i just ditt projekt, och välja plattor därefter. Priset på mosaik anges i regel per kvadratmeter. För att få ner den totala kostnaden, kan du till exempel välja att bara sätta mosaik på en viss yta. I badrum är det till exempel populärt att använda mosaik som en bård runt rummet, eller som ett fält i duschen eller över handfatet. Att inte sätta mosaik på hela väggen kan dessutom göra att effekten av den yta som väljs ut blir större, eftersom mosaiken där kommer i blickfånget på ett annat sätt.