Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Slamfärg Färgbygge 5 L

Slamfärg Färgbygge
5 L

fr. 689 kr
Välj Färg
Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Färgbygge Slamfärg är en vattenburen fasadfärg som är diffusionsöppen – det vill säga att det inte bildar något tätande skikt utan gör att träet i fasaden andas. Detta medför att pigment eroderar (vittrar) av fasaden, tar med sig alger och mögel vilket minskar risken för att underlaget ruttnar.
Varumärke

Beskrivning

Färgbygge Slamfärg är en vattenburen fasadfärg som är diffusionsöppen – det vill säga att det inte bildar något tätande skikt utan gör att träet i fasaden andas. Detta medför att pigment eroderar (vittrar) av fasaden, tar med sig alger och mögel vilket minskar risken för att underlaget ruttnar.
Slamfärgen lämpar sig utmärkt för målning utomhus på nytt obehandlat trä, ytor som tidigare målats med slamfärg på ohyvlat virke: gran, furu och tryckimpregnerat. Att välja rätt kulör till ett hus är spännande och ibland utmanande då varje hus är unikt med en rad olika situationsanpassade faktorer som påverkar; hustyp, omgivning, personlig smak. Oavsett vilken av våra standardkulörer du väljer kan du känna dig trygg i ditt beslut vad gäller funktion, design och kvalitet. Färgbygge Slamfärg ger en äkta, traditionell fasad i klassisk matt lyster.

Gör så här
Ytan som målas ska vara ren, torr och fri från smuts och fett. Alg och mögelpåväxt tvättas bort med fasadrengöring. OBS! Använd inte högtryckstvätt på fasaden då detta kan medföra vattenskada. Vid tidigare målade ytor borstas all lös färg ned. Tjocka färgskikt behöver skrapas bort. Färgbygge Slamfärg stryks med pensel, tänk på att måla hela panelens längd utan avbrott ”vått i vått”. Virkets fukthalt bör inte överstiga 8%. Lägsta temperatur för målning är +5°C. Måla inte på starkt solvärmda ytor eller om det föreligger risk för frost.

Obehandlat virke grundas med Färgbygge Slamfärg förtunnad med upp till 20% vatten och färdigstryks med oförtunnad färg. Rör om grundligt före målning. Efter målning: Öppnade burkar och smutsiga verktyg tillför bakterier i färgen vilket förkortar färgens livslängd avsevärt. Färg som har avvikande lukt eller tendens att bilda mögel ska inte användas. Flytande färgrester ska lämnas till återvinningsstationen. Töm ej ut färgrester i avloppet.

Genom att skrapa ur penslar minskas behovet av vatten vid rengöring. Vid rengöring använd ljummet vatten och vid behov såpa. Underhålla fasaden: Slamfärg ger normalt ett gott skydd till fasaden men för att det ska hålla länge bör man se efter huset. Växtlighet som ligger på eller nära färgytan gör att fasaden åldras i förtid. Se därför till att fasaden är fri från växtlighet som drar åt sig fukt. Det är inte alltid nödvändigt att måla om hela huset. Beroende på väderstreck och klimat så åldras färgen olika. Därför kan man med fördel måla exempelvis södersidan med kortare intervall..

OBS! Färgupplevelsen kan skilja sig åt mellan olika dataskärmar.

Dokument

Recensioner

Egenskaper

VarumärkeFärgbygge
Art.Nr.30263-FB
Volym5 l
FärgBränd Umbra, Djurgårdsgrön, Guldockra, Kalkgrå, Kritvit, Lindgrön, Neapelgul, Oxidsvart, Pärlgrå, Rödjord, Skiffergrå, Vanilj, Venetianskt röd
TypSlamfärg
Åtgång3-5 m2/l
Övermålningsbar24 Timmar
GlansMatt
LösningsmedelVatten
SerieFärgbygge Slamfärg
ProduktgruppUtomhusfärg
Inomhus/UtomhusUtomhus
AppliceringsytaTräfasad