Ring oss på 020-25 00 25
  • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på 14 platser i Sverige!
0
0 kr

Socklar & lister

Pris
9,60
90
90
1 320
Varumärke
Leveranstid
Listtyp
Dina val

Smyglist

En snygg smyglist mellan golv och väggtapet ramar in och gör rummet ombonat. Detsamma gäller mellan väggen och köksbänken. En list i ek ger rummet extra elegans. Du ser aktuellt sortiment här på bygghemma.se och beställer smidigt din smyglist online hos oss.

Läs mer...
Visar 1 av 92 produkter
Sida 1 / 1
Levereras inom 2-5 vardagar
Gå till produkt
Sida 1 / 1

Vad är en smyglist?

En smyglist är en fint formad träribba som täcker skarven mellan golvet och tapeten i ett rum eller mellan väggen och bänken i köket. Man kan också montera smyglister runt fönsterkarmar och dörrar. Smyglisten kan exempelvis vara av massiv ek, som ger en lyxig finish samtidigt som den täcker små glipor. Man brukar beställa smyglist i färdiga längder, till exempel 2,4 meter, och sedan kapa upp den till önskade mått.

Hur monterar man en smyglist?

Man mäter upp längs med väggarna hur långa listbitar som behövs. Sedan ritar man på träet innan man sågar. Vanlig handsåg, hammare och spik kan i och för sig användas, men det allra bästa är att ha en kap-/geringssåg och en dyckertpistol. Då är det lätt att t.ex. kapa bort en extra millimeter och få det fint, och det blir bara små hål efter spikarna. Tänk bara på att vända listen rätt i geringssågen. Köp smyglist billigt från oss på bygghemma.se.