Läkt

Filtrera

5,30 kr

7 kr

5
5.3
7
7

södra

(2)

Läkt

(2)

Sortera

2 Produkter

Läkt Södra 25x36 mm

Läkt Södra 25x36 mm

fr.5,30 kr/lpm

Leveranstid 3-4 veckor

Läkt Södra 25x48 mm

Läkt Södra 25x48 mm

fr.7 kr/lpm

Leveranstid 3-4 veckor

Du har sett alla 2 produkter

Läkt är en trävara som är mindre än 38 millimeter i tjocklek. Läkten är helt enkelt ett tunnare trästycke än en bräda. Läkten kan användas som en mellanliggare på ett trähus med stående trä. Läkten kan också användas då man ska lägga takpannor. Ska man köpa läkt online är det bra att tänka efter vilka mått och hur mycket läkt man behöver innan man bestämmer sig. I denna kategori hittar du läkt med flera olika mått och med olika tjocklek. Billig läkt är en bra investering och den kan användas till mycket, oavsett om man ska lägga om taket eller lägga panel på huset.

Hur man använder läkt

Läkt kan användas på olika sätt beroende på vad man ska göra. Om man ska lägga tak med takpannor kan man använda läkten som underligare. Då lägger man först så kallad ströläkt lodrätt från nock till takfot. På den lagda ströläkten lägger man sedan horisontell bärläkt. Läkten brukar vanligen spikas fast på taket ovanpå takpapp. Läkten kan också användas för att stödja upp olika saker och då används den på lite annorlunda sätt. Man kan också använda läkten för att fästa brädor eller tunnare skivor i om man renoverar. Om man har ett trähus kan även läkten användas som mellanliggare mellan de olika brädorna. Med lite kraftigare läkt kan man också tillverka möbler eller andra objekt.

Läkt för olika byggen

Är det dags att köpa läkt? Då kan det vara dags att titta online. Bygghemma erbjuder läkt till låga priser och av hög kvalitet. Oavsett om du behöver smal läkt eller lite tjockare läkt kan du vara säker på att hitta den här. Här hittar du läkt som passar både som ströläkt, bärläkt och mellanliggare. Om du har några frågor om läkt är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.