Spännband | Lasta säkert

Filtrera

29 kr

770 kr

29
29
770
770

fasty

(33)

kellfri

(14)

konkret

(1)

Endast snabbleverans

(34)

Sortera

48 Produkter

Du har sett 36 av 48 produkter
1 av 2

Spännband är oumbärliga när man ska surra en last vid transport, och för att saker ska hålla sig på plats i till exempel förpackningar och resväskor.

Varför behöver man spännband?

När man transporterar till exempel skidor, brädor eller andra skrymmande föremål som inte går ner i en kartong, är det viktigt att man surrar lasten. Speciellt gäller det om man ska lasta prylar på en släpkärra eller liknande. Spännbandet håller fast sakerna, så att de inte kan ramla av och orsaka skador. Även inuti förpackningar har man spännband runt sladdar och kablar, så att de håller sig fint ihoprullade. I resväskan håller spännband kläderna på plats, så att de inte ligger i en enda röra efter flygresan. Även runt själva resväskan har många ett spännband för säkerhets skull, så att inte väskan öppnas av misstag om bagaget hanteras ovarsamt.

Vilka olika sorters spännband är vanligast?

När det gäller tunga surrningar krävs det robusta spännband, ofta med en metallkrok i ändarna. De kan ha olika spännare och klämlås och även automatisk upprullning. Inuti en resväska ser vi elastiska spännband med enkla lås av metall eller plast. För att hålla ihop sladdar och när det gäller mindre saker har man ofta spännband helt i plast och ibland används också kardborrband. Det finns alltså en mängd olika sorter, beroende på i vilket sammanhang de används. Titta gärna på de olika varianterna i vårt aktuella sortiment här på vår hemsida. Du köper alla dina spännband billigt online hos oss på bygghemma.se.