Förtöjningslina | Håll båten på plats

Filtrera

61 kr

679 kr

61
61
679
679

habo

(10)

pisla

(15)

Endast snabbleverans

(25)

Sortera

25 Produkter

Du har sett alla 25 produkter

Rätt och bra förtöjningslina är viktigt för båtlivet. Det finns många olika sorters förtöjningslinor i olika sorters material och tjocklekar. Förtöjningslinan ska hålla för väder och vind samt vara en garant för att båten inte sliter sig. Den som har båt vet att det kan bli kostsamt om den inte är förtöjd på rätt sätt och här är förtöjningslinan viktig. Det blir framför allt märkbart när det kommer in hårda stormar; det är inte bara risk för att båten sliter sig utan den kan orsaka skador på sig själv och andra båtar. På Bygghemma.se hittar du olika förtöjningslinor som du köper till billigt pris online.

Hur välja rätt dimension på förtöjningslina?

Det avgörande är båtens längd och tyngd. Det är bättre att välja en kraftigare än att chansa på en tunnare förtöjningslina. Det är svårt att ange exakta dimensioner för varje båt men det finns många bra tabeller där man snabbt kan räkna ut vilken som passar. Olika material på förtöjningslinor har också olika egenskaper och tålighet.

Vad är brottstyrka på förtöjningslinor?

Brottstyrka avser den belastning som en lina i nyskick klarar av i rakt drag. Efterhand som förtöjningslinan slits så minskar toleransen i linan. Tänk på att det är viktigt att välja en förtöjningslina av hög kvalitet och var noga med att byta ut slitna linor. När du ska köpa förtöjningslinor har vi på Bygghemma.se olika storlekar och under varje produkt hittar du den information du behöver.