Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Kakelkryss & kakelsnöre

Du har sett alla 1 produkter

När du skall kakla om hemma behöver du rätt verktyg för att uppnå allra bästa möjliga resultat. Genom att använda kakelsnöre är det lättare att placera kaklet jämnt och rakt.

En smidig hjälpreda vid kakling

Om du skall sätta nytt kakel i kök, badrum eller andra utrymmen har du stor nytta av att använda kakelsnöre. Du kan anpassa tjockleken på snöret efter hur brett mellanrum du vill ha mellan plattorna. När kaklet är på plats tar du bort snöret för att sedan täta med fogmassa.

Ett kakelsnöre är mycket enkelt att använda. Du spänner upp det på väggen ovanför en befintlig rad kakelplattor. Det är viktigt att du spänner snöret ordentligt så att det ligger helt rakt. Efter det kan du smidigt applicera nästa rad kakelplattor och uppnå ett jämnt resultat med lika stort mellanrum för samtliga fogar.

Kakelkryss är en annan god hjälp när du ska sätta kakel. De fungerar som små distanser mellan plattorna och gör att de hamnar rakt och jämt. På Bygghemma.se finns ett brett urval av dem i olika material och dimensioner.

Sätt plattor som ett proffs

Kakelkryss är en smidig lösning och ett bra alternativ till kakelsnöre. En fördel med kryssen är att de kan täckas med fog när plattorna är satta. Du behöver alltså inte avlägsna dem som du gör med snöre. Du kan även anpassa avståndet mellan plattorna genom att välja olika dimensioner på krysset.

Det har aldrig varit enklare att sätta kakel. Tack vare hjälpmedel som kakelkryss och kakelsnöre hamnar plattorna exakt lika långt ifrån varandra och fogen blir jämn och snygg. Hos Bygghemma.se hittar du det du behöver. Beställ enkelt på nätet och slipp tiden i byggvaruhuset.