Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Snörasskydd för tak

Du har sett alla 5 produkter

Vanliga frågor om

Varför behöver jag ett snörasskydd?
Kan jag sätta upp snörasskydd själv?
Finns det olika typer av snörasskydd?

Viktigt med snöskydd till tak

Snörasskyddets funktion är att förhindra att snö faller från ett tak. Den här typen av skydd brukar delas in i tre olika grupper: räcke, gallerdurk och profildurk. Även om dessa olika typer har något olika utformning förhindrar de alla att tung snö glider ner från ditt tak och i värsta fall skadar någon på marken nedanför. Billiga snörasskydd är med andra ord ett enkelt sätt att förhindra olyckor och att undvika krävande arbete med snö runt ditt hus. Skydd mot snöras kan monteras på takets alla sidor, dock anses det extra viktigt att montera skydd på tak som är byggda över entréer och trottoarer.

Snörasskydd för alla tak som plåttak & tegeltak

Snörasskydd är en billig försäkring mot snö-relaterade olyckor. Monteringen av den här typen av installationer är enkel att utföra på de allra flesta typer av moderna tak, som falsade plåttak eller pannor med råspont under. Tänk på att välja ditt snörasskydd med tanke på taklutning, takfall samt vilken snözon du bor i. Ett platt tak i norra Sverige kräver till exempel fler infästningar än ett lutande tak i de södra delarna av landet. Har du ett hus med ett tak i anslutning till en trottoar? Då kan du som är fastighetsägare bli skadeståndsskyldig om någon skadas av fallande snö eller istappar. Under riktigt snörika vintrar är snörasskyddet till stor hjälp, du kan dock i vissa fall även behöva skotta taket manuellt om det faller alltför stora mängder snö.

Snörasskydd från ledande tillverkare

Med ett snörasskydd undviker du att stora mängder tung snö faller ner från ditt tak. Det är ett enkelt och effektivt sätt att undvika olyckor och personskador. Hos oss kan du köpa takrasskydd och tillbehör från ledande tillverkare. Ta del av det stora utbud som ett av nordens största byggvaruhus online kan erbjuda. Här hittar du prisvärda produkter för hemleverans.