Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Snö- & taksäkerhet

Snö- & taksäkerhet

Filtrera

25kr
26819kr
25
25
26819
26819

benders

(22)

housegard

(1)

konkret

(2)

scando

(1)

skeppshultstegen

(13)

tjb

(3)

wibe

(32)

zarges

(1)

Glidskydd

(36)

Taksteg

(5)

Golvskydd

(6)

Brandstege

(2)

Repstege

(1)

Tillbehör

(4)

Utrymningsstege

(2)

Konsoll

(2)

Bärläktssteg

(8)

Snöglidhinder

(1)

Taklucka

(1)

Snöglidskrok

(1)

Säkerhetskrok

(1)

Snökrok

(1)

Svart

(25)

Röd

(23)

Silver

(12)

Varmgalvat stål

(3)

Plast

(30)

Förzinkat stål

(11)

Varmförzinkad plåt

(3)

Aluminium

(4)

Plast/Gummi

(2)

Plåt

(1)

Galvaniserad stål

(2)

Sortera

75 Produkter

Taksteg Tjb Universal

Taksteg Tjb Universal

fr.97 kr

Se priset!

Brandstege Zarges

Brandstege Zarges

fr.10 625 kr
Du har sett 36 av 75 produkter
1 av 3

Vanliga frågor om

Vad behöver jag för snö- & taksäkerhet på mitt tak?
Varför behöver jag taksteg på taket?
Det ramlar ned snö från taket, vad behöver jag köpa då?

För oss som har hus är det en självklarhet att då och då gå upp på taket för att kontrollera skorstenen, se att takpannor är hela, ta bort skatbon eller bara minska snömängden. Ibland måste man ända ut på kanterna för att rensa hängrännor, eller måla vindskivor. Med ett säkerhetskit kan man köpa taksäkerhet för sig och för andra, som sotare, som behöver gå på taket utan att riskera att falla. I ett taksäkerhetskit brukar ett kraftigt snörasskydd, ett takräcke och ett skyddsräcke ingå så det finns på plats innan man går upp. Och glöm för all del inte att använda din skyddslina då det kan rädda ditt liv.

Varför använda taksäkerhet?

Först ska man se över takets konstruktion. Ställ följande frågor. Vad händer om någon ramlar ned? Man brukar räkna på att ett fall på tre gånger ens egen längd räknas som högt energivåld och alltså kan ge livshotande skador. Är huset enplans, tvåplans, en- och en halvplans? Ju högre hus desto högre säkerhet, är poängen. Vi kan ta exempel på vad som är som är extra viktigt i ett taksäkerhetspaket. Om istappar faller från taket gör rörelseenergin att den plötsligt väger mycket när den träffar någon och kan göra stor skada. Alla högre byggnader behöver snörasskydd om personer kan befinna sig under. Andra hjälpmedel som kan behövas för ökad säkerhet är brandstegar, skyddsräcken, bärläktssteg takluckor med mera.

Så öka säkerheten på taket redan idag!

Var rädd om ditt eget liv och andras. Det är enkelt och smidigt att handla taksäkerhet online hos oss på bygghemma.se, vi erbjuder ett brett sortiment av hög kvalitet inom bland annat taksäkerhet till marknadsmässiga priser. Känn dig trygg och säker både vinter, höst, vår och sommar med ett bra säkerhetspaket på taket.