Filtrera

59,50 kr

2 835 kr

59
59.5
2835
2835

Visa endast kampanjartiklar

(1)

Grå

(4)

Svart

(2)

Röd

(1)

Grön

(1)

Brun

(1)

Vit

(1)

bostik

(1)

build & win

(5)

hagmans

(5)

kerabit

(1)

mataki

(8)

rust-oleum

(1)

t-emballage

(3)

700 mm

2 730 mm

700
700
2730
2730

Underlagspapp

(8)

Tätklister

(1)

Takmassa

(2)

Ytpapp

(3)

Tätningsmassa

(2)

Säkerhetsfolie

(2)

Afaltkitt

(2)

Asfaltklsiter

(2)

Asfaltklister

(2)

Sortera

24 Produkter

Du har sett alla 24 produkter

I alla tider när man har skapat hem för sig själv har detta krävt ett tak. Från början användes ofta tjära som takbeklädnad men 1784 tillverkade den svenske läkaren Arvid Faxe ett stenpapp belagd med tjära som var föregångaren till dagens takpapp. Idag behövs dock inte tjära för att klistra fast takpappen utan den är belagd med klister som enkelt värms upp på plats och anpassar sig beroende på vart den ska ligga. Istället för dåtidens enskilda ark av takpapp säljs den idag på rulle och finns i flera utförande så man lätt kan hitta den som passar ens ändamål. Hos oss på bygghemma.se kan du köpa takpapp online till förmånliga priser.

Hur använder man takpapp?

Du kan lägga takpapp i antingen ett eller två lager beroende på taket. Du börjar med att lägga underlagspapp så den ligger mot takkanten och låt den löpa över takåsen och ner på andra sidan. Innan du rullar ut nästa remsa spikar du fast din första remsa. Sen kan du rulla ut nästa remsa på samma sätt som första med 10 cm överlappning och limma ihop dem. Gör detta på hela taket. När du är klar med det spikar du takfotsbeslag och trekantslister ovanpå det första lagret och fördelar asfaltslim över hela takytan. Använd en skurborste att fördela limmet med så går det lättare. Sen lägger du på ytpapp på samma sätt som underpappen och upprepar proceduren. Det är att föredra att ha varmt väder när man lägger takpapp, då det gör materialet lättare att arbeta med och limmet fäster bättre.

Du hittar allt för takläggning hos bygghemma.se

Hos bygghemma.se hittar du allt du behöver för takläggning. Hos oss kan du köpa takpapp billigt. Vi har det största utbudet av byggmaterialet online och allt till låga priser. Skulle du behöva hjälp kan du enkelt kontakta vår kunniga kundservice mellan 8-22 varje dag. Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär på hemsidan eller via mail. Bygghemma.se är ditt byggvaruhus på nätet.