Filtrera

94 kr

6 930 kr

94
94
6930
6930

lk systems

(2)

tru-design

(9)

vatette

(15)

Endast snabbleverans

(24)

Sortera

26 Produkter

Du har sett alla 26 produkter

De flesta som någon gång renoverat kök eller badrum har troligtvis stött på ventiler. De används för olika ändamål där man behöver styra eller stänga av ett flöde i ett system eller en ledning. Hos Bygghemma hittar du ett varierat sortiment av billiga ventiler av högsta kvalitet. Här finns både kulventiler, ballofix, tappventiler och fullflödesventiler.

Vilken sorts ventil ska jag ha?

Det är viktigt att du väljer rätt sorts ventil för den funktion den ska ha, här brukar man tala om fyra huvudgrupper. Den första är reglerventiler som reglerar ett flöde eller tryck. Backventiler tillåter i sin tur bara flöde åt ett håll. Den tredje gruppen är avstängningsventiler vars syfte är att förhindra eller släppa på flöde. Sist men inte minst finns säkerhetsventilen som hjälper till att kontrollera högsta trycket.

Vad ska man tänka på när man köper ventil?

Om du vet vilken sorts ventil du behöver du fundera på vad som ska flöda därigenom, är det till exempel hetvatten, ånga eller något annat? Och vilket tryck och vilken temperatur ska ventilen klara av? Det kan påverka materialvalet. Andra saker att fundera över är anslutning och manövrering. På Bygghemma.se finns till exempel både kulventiler i t-rör och vinkel. Kontakta oss om du har några funderingar gällande ditt köp.