Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Lågenergilampor

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Lågenergilampor är idag alltmer förekommande både på den svenska och europeiska marknaden. Att köpa lågenergilampor online blir ofta billigare än att köpa i butik, och du hittar ofta ett större utbud att välja bland. Fördelen med lågenergilampor, till skillnad från halogen eller glödlampor, är att de har en väldigt låg energiförbrukning. Detta gör att trots det högre inköpspriset så tjänar du i längden mycket mer på en lågenergilampa, då den håller 6 till 10 gånger längre än en vanlig glödlampa. Lågenergilampor har tidigare varit kända för sitt kalla ljus, men med ny teknologi finns det nu lågenergilampor som ger ifrån sig samma varma sken som tidigare lampsorter.

Kostnadseffektivitet och hållbarhet

Som omnämnt ovan blir kostnaden för en lågenergilampa i längden mycket billigare än en vanlig glödlampa. Dels för att den är väldigt energisnål, men också för att den klarar av många fler tändningar innan den slutar att fungera. Idag finns lågenergilampor tillgängliga i flera olika sorter beroende på vart de är tänkta att användas. De kommer i olika sockelstorlekar, och formerna på lamporna kan variera mellan spiraler, kron eller vanliga glödlampsformer. De finns också tillgängliga med olika funktioner såsom dimmer, ljussensor och för utomhusbruk. Lågenergilampor för utomhusbruk klarar temperaturer så låga som -20 grader. Använder man sig av dimmers och vill byta till lågenergilampor måste en modell med denna funktion inhandlas, då vanliga lågenergilampor ofta inte klarar av reglering av ljus. Det gamla problemet att dessa lampor ofta tar lång tid på sig att tändas helt är något som inte längre är helt korrekt, då nyare lampor har en snabb tändningstid.

Lågenergilampor för alla bruk

Är det dags för nya lampor? Då hittar du bra och hållbara lågenergilampor på nätet. I vårat sortiment hos bygghemma.se finns lågenergilampor både för inne- och utomhusbruk i olika modeller och märken. Oavsett om du söker lågenergilampor för mysbelysningen hemma, eller starkare belysning på andra platser så hittar du det garanterat hos oss. Vi erbjuder bra kvalitet till förmånliga priser.