Skåpgångjärn | Slitstarka beslag

Filtrera

60 kr

97 kr

60
60
97
97

miller`s

(4)

Endast snabbleverans

(4)

Sortera

4 Produkter

Du har sett alla 4 produkter

Skåpgångjärn finns i olika modeller och kan monteras på skåpsluckor eller möbeldörrar. Det är en genial uppfinning, som vi har mängder av i våra hem.

Vad är ett skåpgångjärn?

Ett gångjärn är ett beslag som man använder för att förbinda två objekt, där man vill att det ena ska rotera i förhållande till det andra. En kökslucka, till exempel, hänger på två skåpgångjärn, som gör det möjligt att enkelt öppna och stänga luckan. Man skruvar in dem i skåpsluckor och karmar. Skåpgångjärn i huset finns till exempel på garderobsdörrar och luckor på möbler.

Vilket material är skåpgångjärnen gjorda av?

Skåpgångjärn är av metall, vanligen förnicklat stål. Det är en hållbar vardagspryl. En skåpslucka i sopskåpet eller skafferiet öppnas och stängs ofta, så funktionen måste vara felfri och smidig.

Vilka gångjärn passar till ett skåp?

Till snygga träskåp använder man ofta fjädrande skåpgångjärn. De är lite större, är gjorda av metall, och har nickel- eller mässingsfärg. I moderna kök kan man också se fjädrande gångjärn. Annars är de små, enklare skåpgångjärnen en klassiker, som fortfarande är aktuell. Beställ alla dina gångjärn enkelt online här hos oss på bygghemma.se när du ska renovera eller förbättra skåpen i din bostad.