Skohylla

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

En skohylla har fler funktioner än att bara vara snygg i hallen. Den håller ordning på alla skor och man behöver inte oroa sig för att snubbla på eller riskera att smutsa ner andra skor när man är på väg in eller ut.

Vad ska man tänka på när man köper en skohylla?

När man köper en billig skohylla finns det en del att tänka på innan köpet görs. För det första måste man fundera över hur man vill att den skohylla man ska ha ska se ut. Det finns skohyllor i flera färger och modeller, vilket kan vara värt att titta lite extra på. Vill man ha en hylla som står fritt på golvet eller om man vill ha en hylla som hänger på väggen? Skall skohyllan vara tillverkad i något specifikt material? Man måste också fundera över om man vill att hyllan ska ha dörrar och kunna stängas, eller om man vill att skorna ska stå helt öppet och vara lätta att komma åt. Det är alltså väldigt bra att tänka efter före innan man beslutar sig för vilken hylla man vill ha.

Hur använder man en skohylla?

Att köpa skohylla är precis lika enkelt som att använda den. Skohyllan placeras där man vill ha den och om det behövs fäster man den i väggen eller hänger upp den. En hög skohylla kan med fördel sättas fast så den inte välter och alla skor hamnar på golvet. När skohyllan sitter där den ska kan man enkelt börja placera sina skor i den och det går ofta att placera både stövlar, kängor och andra former av skor i hyllan, beroende på var i hyllan man ställer dem. När man placerar sina skor i hyllan kan det vara bra att placera något under skorna om det är blött eller lerigt ute. På så sätt slipper man massor av smuts på golvet och man riskerar inte heller att de andra skorna i hyllan smutsas ner.

Frågor att ställa innan köp av en skohylla

Vilka material är bra?

Om man ska köpa en skohylla online finns det ofta en hel del hyllor i olika material att välja mellan. Vissa hyllor är gjorda i trä, medan andra är tillverkade i metall eller plast. Det är en fördel om en skohylla är lätt att underhålla samt hålla ren. En hylla i trä som inte har någon skyddande yta kan snabbt bli fläckig om man ställer fuktiga eller smutsiga skor på den och det är ofta svårt att få bort fläckarna. En hylla i metall eller plast kan enkelt hållas ren men plasten är ofta mer skör och går sönder lättare.

Hur stor skohylla behövs?

Om man ska köpa skohylla online kan det vara bra att ha lite koll på hur stort utrymmet är där skohyllan ska stå. Man måste också fundera över hur mycket skor som måste få plats i hyllan. En liten skohylla kan vara bra i den mindre hallen där bara något enstaka par skor ska få plats. I en stor hall där flera skor måste få plats kan man behöva en stor hylla i flera våningar och kanske behöver man ha flera hyllor för att alla skor ska få plats på ett bra sätt och inte behöva stå ovanpå varandra med smutsiga och kanske trasiga stor som följd. Det finns också hyllor som kan byggas på vid behov.

Hur underhåller jag skohyllan?

Det finns olika sätt att underhålla sin skohylla på, beroende vilket material skohyllan är tillverkad av. Om man har en skohylla i metall räcker det ofta med att torka av den med en fuktig trasa då och då. Ungefär samma underhåll gäller för en skohylla i plast. Om man däremot har en skohylla tillverkad i trä beror underhållet lite på om hyllan från början är målad, lackad eller helt obehandlad. Är skohyllan målad går det ofta bra att torka bort smuts med en trasa vid behov. Ibland kan också färgen behöva slipas och målas om. Om skostället är helt obehandlat måste det ofta skyddas på något sätt, eftersom träet annars kommer att suga åt sig smuts och vätska.

Varför ska man köpa en skohylla?

Om man bor själv och inte har särskilt många skor kan det kännas onödigt att köpa en skohylla. Hyllan kan dock vara bra att ha för att organisera de skor man har samt för att hålla ordning i hallen eller garderoben. Har man en stor familj och det ofta ligger många skor på golvet i hallen kan en hylla vara ett bra sätt att göra huset mer lättframkomligt. Om något skulle hända och man behöver komma ut fort kan det vara mycket olämpligt att ha skor i en ren oreda framför dörren. Med en hylla till skorna kan man dessutom enkelt slippa att skorna smutsar ner varandra.