Populära varumärken

Garderober & förvaring

En av de viktigaste sakerna i ett hem är en väl fungerade förvaring. En Garderob är en bra förvaringslösning för många av de saker som finns i hemmet. Det breda utbudet av garderober och garderobstillbehör gör att du enkelt hittar en som passar ditt hem.

Viktigt att tänka på när du köper garderob

Innan du köper garderob till ditt hem bör du tänka på vilken funktion du vill att den ska ha. Med hjälp av olika tillbehör så som klädstänger, backar och hyllor kan du anpassa garderoben så att den passar till det ändamål du tänkt. Det är också viktigt att köpa garderober i rätt storlek. Du vill att garderoben ska smälta in i rummet och och inte utgöra allt för mycket av ett hinder. Med hjälp av skjutdörrar till garderob, får du en praktisk lösning som gör att du slipper garderobsdörrar som är i vägen, detta är speciellt bra i små utrymmen. Om du har tänkt att förvara även annat än kläder i garderoben, finns många smarta lösningar som du kan använda dig av, till exempel praktiskt skoförvaring som gör att du får plats med fler skor, eller trådbackar som gör att dina känsliga plagg inte förvaras för tätt.

Att sätta in garderob

Det är inte svårt att sätta in en garderob hemma. Med hjälp av smarta garderobslösningar i flera olika modeller kan du hitta en som passar perfekt hemma hos dig. Om du ska placera en grundstomme bakom en skjutdörr är det viktigt att tänka på att välja rätt bredd, detta för att det ska vara lätt att komma åt det som finns inne i garderoben. Om du till exempel ska dra ut en trådback måste det finnas rum för den att komma ut genom garderobsdörren. Oavsett om du väljer en komplett garderob eller om du ska bygga garderob med hjälp av olika moduler, kan du anpassa din garderob för ditt tänkta ändamål med hjälp av rätt garderobsinredning. En garderob kan användas till mycket, såsom klädförvaring, förvaring av städtillbehör eller något helt annat. Oavsett vad din garderob ska ha för funktion kan du hitta tillbehör som passar.

Detta bör du fråga dig innan du köper garderob

Vilken funktion ska garderoben ha?

Innan du köper en garderob eller ett helt garderobssystem är det viktigt att du vet vilken funktion garderoben ska ha och i vilket utrymme den ska placeras. Om du är noga med att fundera lite över detta är det lättare att hitta en lösning som passar perfekt. Du bör speciellt ta hänsyn till utrymmet garderoben ska placeras i. Om du väljer en för stor garderobslösning, kan den ta upp för mycket utrymme i rummet den placeras. Om du väljer en för liten går du istället miste om mycket potentiellt förvaringsutrymme. Att tänka på funktionen gör det lättare att välja rätt tillbehör. Om du avser förvara städtillbehör passar det kanske att välja flera krokar och färre hyllor. Om det är kläder du ska förvara är det kanske bättre att välja en klädstång och flera trådbackar.

Vilken typ av garderobsdörrar ska man välja?

Förutom inredning garderob är det viktigt att välja rätt sorts dörrar. En garderob med skjutdörrar har den fördelen att dörrarna inte tar plats i rummet. Det är därför en praktiskt lösning i små utrymmen där man behöver spara plats, men blir även ett snyggt och stilrent inslag i större utrymmen. Vilka dörrar man väljer beror mycket på tycke och smak, men man bör även skänka en tanke åt hur lätta dörrarna är att rengöra eftersom man ofta tar i garderobsdörren många gånger varje dag. En dörr som är lätt att torka av är därför praktisk. Fördelarna med att istället välja dörrar som är upphängda på gångjärn är att man har möjlighet att ha flera garderobsdörrar öppna samtidigt. Om man vill fästa en spegel på garderobsdörren är dock en en skjutdörr att föredra eftersom de ofta har bättre bärighet.

Vilka tillbehör finns för garderob?

Det finns en mängd olika tillbehör att välja på för inredning garderob oavsett om man avser använda den för klädförvaring eller annat. En praktiskt byxhängare sparar plats i garderoben då du slipper låta byxorna trängas med övriga kläder på klädstången. En skohängare sparar också plats då du får plats med fler par skor än om du bara skulle ha ställt dem på garderobsgolvet. Trådbackar finns i många olika storlekar och passar att förvara det mesta i. Eftersom backen är öppen stängs varken dina handdukar eller dina fina tröjor in utan att få ventilation. Det gör att risken för olika skadedjur så som pälsängrar minskar. Det finns även krokar i många olika utföranden för din garderob. Välj till exempel mellan enkla knoppar eller trippelkrokar.

Vad är fördelarna med att välja en paketlösning?

Om du väljer en paketlösning, det vill säga en där inredningen är färdig, finns det många fördelar. Du slipper till exempel ta ställning till flera svåra val och får en garderob som är konstruerad av experter för att fylla en optimal funktion. Bland förvaringssystemen finns många olika paket som fyller olika funktioner och passar i flera olika utrymmen. Du kan till exempel välja ett enklare med trådbackar eller slå till på ett mer exklusivt i trä. Ofta behöver du bara skruva upp en bärlist på väggen för att kunna installera ditt garderobssystem. Sedan är det lätt att haka på hyllor och skenor som du önskar. På så sätt sparar du mycket tid.