Gardinkappa

Filtrera

139 kr

409 kr

139
139
409
409

arvidssons textil

(2)

mogihome

(5)

svanefors

(2)

Svart

(3)

Vit

(2)

Blå

(4)

Grå

(3)

Röd

(4)

Rosa

(3)

Grön

(3)

Beige

(3)

Orange

(1)

Lila

(1)

Öljett

(7)

Kanal

(1)

Multiband

(1)

Endast snabbleverans

(7)

Sortera

9 Produkter

Du har sett alla 9 produkter

Gardinkappa är en kort gardin som med fördel kan hängas i ett rum där du vill ha stort ljusinsläpp och kanske slippa släpande längder på golvet - men också där du vill ha det lite ombonat och insynsskyddat. Perfekt för bland annat kök och badrum.

Gardinkappa är enkelt att byta själv och att variera.

Gardinkappa är enkelt att byta själv och variera beroende på humör eller säsong. Det kan göra mycket för helhetsintrycket att ha en välmatchande gardin i ett rum och det fyller också många praktiska funktioner. För att köpa gardinkappa online behöver du ta reda på vilken sorts upphängning du har, hur stort fönstret är, hur högt upphängningen sitter och kanske även hur mycket ljud det är i rummet. Det kan också vara värt att fundera på om du behöver köpa till gardinkrokar, gardinstång eller andra tillbehör för upphängningen. Materialet i gardinen kan göra stor skillnad både rent estetiskt men också vad gäller funktionen, varför det är viktigt att fundera på vilken miljö gardinen ska hängas upp i. En tjockare gardin hindrar en från att bli bländad av skarpt ljus, medan en skir gardin ger ett luftigare intryck.

Gardinkappa är lätt att variera

För att byta gardiner behövs tack och lov ingen särskild behörighet. Några saker som dock är bra att tänka på är vilken sorts gardinupphängning du har, och om du kan behöva hjälp att få ner eller upp den igen. En vanlig gardinstång kan vara ganska klumpig, framför allt om den är lång för att räcka över ett stort fönster. Sådana saker är bra att överväga innan du börjar byta gardiner, annars är det lätt att det blir liggande. Sitter upphängningen högt upp kan det vara värt att investera i en stadig stege, och för säkerhets skull ha sällskap som kan assistera. Köpa gardinkappa är annars väldigt roligt, och fin gardinkappa kan göra stor skillnad för helhetsintrycket av ett rum. Varför inte prova en lite starkare accentfärg, eller kanske något säsongsbetonat?

Frågor att ställa sig vid val av gardinkappa

Hur avgör jag längden på gardinkappan?

En gardinkappa får absolut inte vara för kort. Att köpa gardinkappa på nätet är enkelt, då du inte behöver bekymra dig över höjden på taket på samma sätt som vid köp av längder. Det är dock värt att fundera på hur mycket du vill kunna rynka gardinen, eller om du vill ha den lite slätare. En för lång kappa ser gärna stel ut och riskerar att sitta dåligt på upphängningen, varför det är värt att mäta fönstret ordentligt, för att vara på den säkra sidan. En för kort gardin riskerar istället att få fönstret att se mycket mindre ut än vad det är.

Vilken upphängning bör jag ha?

En gardinkappa måste hängas upp också. När det är dags att köpa gardinkappa på nätet vill du ha koll på vilken sorts upphängning du har. En kappa med öljetter eller kanal för gardinstång passar förstås bäst att hänga upp med en gardinstång. Det går också att hänga upp gardinen på små klämmor, skenor eller olika sorters gardinkrokar. Krokarna finns i modern tappning och består då framför allt av diskreta krokar eller öglor i plats. Utöver det finns det också äldre gardinkrokar, så kallade finger- eller rynkkrokar. Med den senare sorten är det möjligt att få till snygga rynkeffekter, men det är lite pilligt att få dem på plats. Det kräver också att gardinen har så kallade rynkband.

Vilket material vill jag ha?

Beroende på vilket intryck du vill ge, kan olika material passa olika bra. Ett ljust och luftigt rum kan kompletteras väldigt bra av ljusa och skira tyger, men kan fungera minst lika bra med mörkare och kraftigare gardiner. Materialet spelar inte bara en estetisk roll, utan fyller också en praktiskt funktion. I en öppen planlösning kan tjockare gardiner fungera som ljudabsorbenter och hjälpa till att dämpa ljuden som annars studsar hejvilt omkring. Detta kan vara värt att fundera på, inte minst om man har barn eller husdjur som skapar ljud eller för all del om man har en ljudanläggning som ska komma till sin rätt. Det räcker ofta att titta på materialet för att avgöra dess kvaliteter, man behöver inte några djupare kunskaper om materiallära.

Vilken färg vill jag ha?

En gardinkappa går att få i nästan obegränsat antal färger och nyanser. Ljusa färger som vitt eller beige kan vara säkra kort, men det är också möjligt att köra på lite mer vågade färger, om man vill att rummet ska spegla ens personlighet. Vissa väljer att inreda rummen ton i ton, medan andra föredrar att blanda färger hejvilt. Någon mellanväg kan vara att plocka upp accentfärger ur exempelvis soffa eller prydnadskuddar, och låta dessa gå igen även i andra textilier i rummet. Dessa kan därefter bytas ut efter säsong eller humör, och rummet kan därmed få ett helt nytt intryck med enkla medel.