Filtrera

11 kr

1 889 kr

11
11
1889
1889

arvidssons textil

(24)

habo

(7)

miller`s

(8)

mogihome

(31)

svanefors

(38)

Endast snabbleverans

(69)

Sortera

108 Produkter

Kappa Mogihome Spira
Blå
Rosa

Kappa Mogihome Spira

fr. 159 kr 169:-
Kappa Mogihome London

Kappa Mogihome London

fr. 159 kr 169:-
Du har sett 36 av 108 produkter
1 av 3

Gardiner gör att ett rum känns mer ombonat och hemtrevligt. De hjälper dessutom till att hålla kylan borta samtidigt som de dämpar ljud. Med hjälp av gardinerna kan man också förhindra att obehöriga kan se rakt in i ens hem.

Hur man väljer rätt gardiner

När det är dags att köpa gardiner finns det många saker man behöver tänka på innan man väljer vilka man skall köpa. Gardinerna kan vara avgörande både för hur ett rum upplevs och för hur det ser ut, och det är därför klokt att lägga ner lite tid på att hitta ett par som passar in. Det är bra att se på färgskalan i resten av rummet så man väljer en färg som går bra ihop med den övriga inredningen. Andra saker man behöver tänka på är gardinernas längd och vad deras huvudsakliga funktion skall vara. Hos oss på bygghemma.se kan du enkelt beställa dina gardiner online, utan att behöva ta dig till en butik. På det sättet kan du på en kortare tid jämföra de olika alternativen mot varandra innan du bestämmer dig.

Hur man hänger upp sina gardiner

När man beställt sina gardiner på nätet och de kommit hem är det dags att hänga upp dem. För att kunna göra det behöver man först och främst ha någon form av gardinstång uppskruvad vid fönstret. När man väljer gardinstång kan man med fördel fundera över vilken färg gardinerna kommer ha. Vita gardiner gör sig exempelvis bra med en vit gardinstång eftersom det blir mer enhetligt. När man skall hänga upp sina gardiner finns det i huvudsak två olika metoder. Det ena är att man kniper fast små spännen i tyget. På spännande finns det krokar eller ringar som man fäster på själva stången. Det andra sättet kräver att gardinerna har insydda flikar. Har de sådana kan man trä gardinerna direkt på stången utan att man behöver några extra klämmor.

Gardiner

Vad är gardinernas huvudsakliga funktion?

När man skall köpa gardiner är en av sakerna man behöver tänka på vad gardinerna skall fylla för funktion. Skall de till användas i ett sovrum där det inte finns persienner kan man välja gardiner som stänger ute mera ljus. Vill man att gardinerna skall skydda mot insyn kan man vara förtjänt av att rama in så stor del av fönstret som möjligt. Det gör man enkelt både med ett par längder och med en gardinkappa. Om gardinernas huvudsakliga uppgift är att göra ett rum mera sammanhängande är det viktigaste att välja en modell som går väl ihop med övriga möbler och detaljer.

Hur tjockt skall tyget vara?

Det finns gardinmodeller som är tillverkade av olika tjockt tyg. När man väljer hur tjockt tyget skall vara behöver veta vad fördelarna med de olika tjocklekarna är. En tumregel är att ju tjockare tyg, desto mindre ljus släpper de igenom och desto mer ljud dämpar gardinerna. En modell med tjockare tyg faller ofta rakare och ger ett mer bastant och robust intryck. Gardiner av tunnare tyg släpper igenom mera ljus och passar i rum där man vill bibehålla det naturliga ljusinsläppet. Hos oss på bygghemma.se kan du enkelt hitta snygga gardiner i olika tjocklekar för alla slags rum i ditt hem.

Hur skall gardinerna se ut?

En av de viktigaste faktorerna man behöver överväga när man köper nya gardiner är hur långa de skall vara, och hur de skall vara sydda. Det finns olika långa gardinlängder som är raka i tyget. Väljer man sådana behöver man avgöra om de skall gå ända ner till golvet eller om man vill att de skall sluta i kant med fönstret. En annan form av modell är hissgardiner. De fäster man i fönstrets överkant och de går att rulla ner till önskad längd. Med sådana gardiner täcks alltså fönsterytan uppifrån och neråt istället för på sidorna. Vill man ha mer liv i sina gardiner kan man välja att köpa ett par veckgardiner. Det innebär att tyget har insydda veck i sig, som gör att fallet blir mer varierat.

Hur många lager gardiner skall man ha?

Man kan antingen välja att bara ha ett lager med gardiner, eller att kombinera flera lager. När man väljer att ha flera lager kan man med fördel också ha olika modeller. Det kan exempelvis vara snyggt att ha ett tjockare lager längst bak, för att längst fram ha ett mer skirt tyg eller en spetsgardin. När man väljer att hänga upp flera lager får rummet ofta en annan känsla. Hur många lager man vill ha är i grund och botten en smaksak. En grundregel är att ju fler lager man har, desto större detalj i rummet kommer gardinerna också utgöra.