Bokhylla

Filtrera

595 kr

21 906,20 kr

595
595
21906.2
21907

Visa endast kampanjartiklar

(1)

in living

(46)

sky furniture

(1)

Vit

(33)

Trä/natur

(11)

Svart

(9)

Grå

(3)

Brun

(3)

Transparent

(1)

Blå

(1)

Grön

(1)

Mässing

(1)

Bokhylla

(34)

Steghylla

(6)

Vägghylla

(3)

Hylla

(1)

Vitrinskåp

(1)

Endast snabbleverans

(40)

Sortera

47 Produkter

Bokhylla Sky Furniture Simbi

Bokhylla Sky Furniture Simbi

fr.1 549 kr1 725:-

10%

tom 30/9

Bokhylla In Living Cannon

Bokhylla In Living Cannon

fr.1 995 kr

Åter i lager 2020-10-01

Du har sett 36 av 47 produkter
1 av 2

En bokhylla är en praktisk möbel på många olika sätt. Förutom att den gör att en vägg inte känns lika naken ger den en möjlighet att förvara både böcker och andra föremål på ett prydligt sätt som snabbt ger en överblick över var saker står.

Vad skall man tänka på innan man köper en bokhylla?

Det första man behöver göra innan man köper en bokhylla är att mäta upp rummet där den skall stå. Den måste vara lagom hög så att det finns utrymme mellan taket och det översta hyllplanet, och den får inte heller täcka viktiga uttag eller sladdar på väggen. När man vet vilka krav rummet ställer på hyllan är det lättare att välja vilken man vill ha. Då är nästa steg att välja hur bokhyllan skall se ut. Är man ute efter något mer speciellt kan man välja en annorlunda bokhylla. Sådana blir ofta en tydlig inredningsdetalj. En mer diskret modell passar bra i ett rum som redan har många detaljer. I slutändan är det smaken som avgör hur hyllan skall se ut. Försök att föreställa dig hur den kommer kännas i rummet innan du bestämmer dig.

Hur man installerar en bokhylla

Att installera en bokhylla är för det mesta väldigt enkelt och kräver ingen speciell kunskap. Om den inte kommer färdigt monterad följer det med en bruksanvisning som berättar hur den skall skruvas ihop. Det enda man behöver göra sådana gånger är att följa instruktionerna. Har man barn i hemmet kan det vara värt att fästa hyllan i väggen. Exempelvis om man har en bokhylla i köket som man förvarar glas och annat i lönar det sig alltid att fästa den med beslag för att barnen inte ska kunna dra ner hyllan och en olycka händer. Här hos oss på bygghemma.se kan man enkelt hitta en bokhylla billigt på nätet som är stabil och är enkel att montera. När hyllorna väl står på plats behöver man inte oroa sig över ifall de är stadiga nog.

Saker du behöver fundera över innan du väljer bokhylla

Vilken storlek skall bokhyllan ha?

En annan sak man behöver fundera på är hur stor den bokhylla man väljer skall vara. Det är inte bara rummet som avgör, utan även vad man tänkt använda hyllan till. När man köper en bokhylla online kan man tydligt se vilka mått hyllan har, vilket gör det lättare att avgöra vilken som passar bäst utgående från ens behov. Vill man endast använda hyllan för förvaring av mindre föremål brukar det räcka med en mindre modell, men om man också vill att den skall kännas som en del av inredningen kan det vara klokt att välja en modell som är något större.

Vilket material skall bokhyllan vara gjord av?

En bokhylla kan vara tillverkad av många olika material. De olika materialen har alla olika fördelar. Genom att köpa bokhylla som är tillverkad av naturmaterial, till exempel olika träsorter, kan man vara säker på att den kommer vara hållbar. Hyllor av trä kan man ofta måla om man önskar förändra deras utseende. En riktigt stilren hylla kan man få av material som metall, mässing eller marmor. Välj alltid ett material som du tycker om och som passar ihop med den övriga inredningen. Det kommer göra att hyllan passar in i ditt hem på ett självklart sätt, oavsett vad du väljer att använda den till.

Vad vill jag placera i bokhyllan?

En annan sak man kan fundera över är vad man vill placera i bokhyllan. När man vet det är det lättare att avgöra hur många hyllplan man behöver, och framför allt hur stor vikt hyllplanen skall klara av att bära upp. En bokhylla är designad för att klara av tunga vikter, men om man till exempel vill förvara bastanta föremål i den måste man vara säker på att hyllan klarar av det utan att gå sönder. Har man endast tänkt använda hyllan för vardagliga saker så som böcker, blommor och prydnader är det här oftast ingenting man behöver oroa sig över. Det är endast om man vet att hyllan kommer få utstå större påfrestningar som det här är något man behöver fundera mera över.

Går hyllplanen att flytta?

En sak som alltid är bra att fundera över innan man väljer sin bokhylla är om det är viktigt att man skall kunna flytta på hyllplanen. En del hyllor har fasta plan medan andra har flyttbara. Fördelarna med att ha hyllplan man kan flytta är att det blir mycket enklare att anpassa mellanrummen mellan hyllorna beroende på hur stora föremål man vill placera i hyllan. Nackdelen med hyllor som har flyttbara plan är att de oftast tillverkas i mindre exklusiva modeller. Vill man ha en speciell hylla är sannolikheten större att hyllplanen är fasta och inte går att flytta på.