Ring oss på 020-25 00 25
  • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på 14 platser i Sverige!
0
0 kr

Kätting

En kätting kan ha flera olika användningsområden. En kätting är ofta tillverkad av metall och består av flera ihopsvetsade länkar. Kättingen kan ha flera olika längder och tjocklekar och är ofta mycket stark och tålig. Med en billig kätting kan man enkelt kedja fast och låsa olika saker som till exempel cyklar, motorcyklar eller olika maskiner. Med en kätting kan man också dra upp saker som fastnat i diket eller surra fast olika föremål på släp eller kärror. Kättingar är betydligt starkare än snören och rep och kan därför användas till betydligt tyngre saker. Det finns också färdiga kättinglås att köpa för till exempel mopeder.

Läs mer...
Visar 2 av 2 produkter
Sida 1 / 1
Låskätting Abus 9KS 2,5 m
abus.jpg
702 kr
739 kr
Levereras inom 2-5 vardagar
Gå till produkt
Tillfälligt slut: 2019-09-19
Gå till produkt
Sida 1 / 1

Hur man använder en kätting

Hur man använder en kätting kan variera beroende på vad man ska göra med den. Ska man kedja fast last på en kärra lindas vanligen kättingen runt kärran och lasten och låses sedan på lämpligt sätt. Om man ska låsa fast en moped eller motorcykel används lämpligen ett färdigt kättinglås som träs genom däcket och sedan låses med antingen hänglås eller annan metod. Om man ska använda en kätting för att dra något bör man först låsa kättingen runt till exempel en dragkrok eller ögla på det som ska dras. Sedan kopplas kättingen till det som ska dra, och även där låses kättingen fast. Låsningen är mycket viktig eftersom en kätting som sliter sig kan bli mycket farlig.

Kättingar för flera användningsområden

Om man vill köpa en kätting online finns det en del man behöver tänka på. Hur kraftig kätting behöver man? Bygghemma har kätting i sitt sortiment. Om du har några frågor inför ditt köp av kätting är du välkommen att ta kontakt med vår kunniga kundtjänst som gärna svarar på dina frågor. Här finns kätting av bra kvalitet till lågt pris.