Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Råsaftcentrifug & juicemaskin

Fruktpress Green It

Fruktpress Green It

fr. 869 kr

Se priset!

Fruktpress Grouw 12L

Fruktpress Grouw 12L

875 kr

Se priset!

Fruktpress Green It Rostfri

Fruktpress Green It Rostfri

fr.2 319 kr

Se priset!

Råsaftcentrifug Philips HR1832/00

Råsaftcentrifug Philips HR1832/00

955 kr1 073 kr

Sänkt pris!

Spara 118 kr

Fruktkvarn Green It

Fruktkvarn Green It

fr. 971 kr

Se priset!

Förväntas åter i lager 2024-07-29

Du har sett alla 6 produkter

Vanliga frågor om

Kan jag köra grönsaker i min råsaftcentrifug?
Kan jag köra min juicemaskin i diskmaskinen?
Vad är fördelen med en egen juicemaskin?

Populära filtreringar

2013 var råsaftcentrifugen årets julklapp och produkten är populär idag. Den stod högst upp på ett flertal önskelistor och älskades av alla dem som ville dricka färsk juice direkt från frukt och grönsaker. Om du vill dricka nypressad juice varenda morgon är en råsaftcentrifug något för dig.

Vad du bör tänka på innan du köper en råsaftcentrifug

Om du försöker äta hälsosamt eller bara är enormt förtjust i juice är en råsaftcentrifug ett utmärkt verktyg att ha hemma och här på bygghemma.se kan du välja mellan flera prisvärda modeller. Du bör dock tänka på att denna typ av apparat ofta är ganska stor och av den anledningen tar väldigt mycket plats. Om du inte vill ha den stående framme hela tiden bör du också ha tillräckligt stora skåp eller liknande för att kunna ställa undan den. Vilken som är den bästa råsaftcentrifugen beror mycket på din familjs storlek, hur ofta du vill göra juice och vad du vill göra juice av. Rent generellt kan man säga att en maskin med en riktigt stark motor och en stor juicebehållare är det bästa alternativet eftersom du gör mer juice och utgå från de flesta frukter och grönsaker.

Att använda en råsaftcentrifug

Oavsett om du investerar i en stor eller liten råsaftcentrifug är maskinen vanligtvis lätt att använda. Du väljer ut de frukter, bär och grönsaker du skall använda, tvättar av dem och kärnar ur och skalar vid behov. Därpå förs frukterna ner i det runda hål som finns på ovansidan. Till vissa maskiner medföljer en rund stav med vilken du kan hjälpa till och trycka ner frukten. När frukten väl är pressad samlas juicen i en behållare och köttet i en annan. När du har pressat färdigt delar du enkelt på maskinen och diskar delarna antingen i diskmaskinen eller för hand. Det kan också vara klokt att torka av själva maskindelen med en fuktig trasa. På så vis kan du vara säker på att alla saftstänk och fruktrester försvinner. Tack vare maskinens stora popularitet kan du köpa en högkvalitativ råsaftcentrifug billigt i vår webbutik.

Råsaftcentrifug

Vad är egentligen en råsaftcentrifug?

En råsaftcentrifug skiljer sig ganska markant från en slowjuicer och en blender. Inuti maskinen finns det en liten skiva som i hög hastighet snurrar runt och slår sönder all frukt. Därefter centrifugeras massan genom en sil som på så vis separerar juicen från frukten. Resultatet blir en väldigt klar juice helt utan, eller med mycket lite, fruktrester. Om du investerar i en billig råsaftcentrifug behöver du aldrig mer köpa färdigpaketerad juice från affären. Du slipper dessutom onödiga tillsatser och konserveringsmedel och kan vara helt säker på vad din dryck faktiskt innehåller. Genom att blanda olika frukter och grönsaker kan du också skapa helt nya och spännande recept.

Spelar storleken på en råsaftcentrifug någon roll?

Beroende på hur mycket juice du dricker och på hur stor din familj är kan storleken på din nya råsaftcentrifug faktiskt spela roll. Dels kan det vara smart att jämföra olika juicebehållare med varandra. Dessa är nämligen direkt avgörande för hur mycket juicemaskinen klarar av att producera på en gång. Det kan också vara klokt att jämföra motorernas styrka med varandra. Ju starkare motor desto snabbare kommer juicen gå att pressa. Det kommer också bli enklare att pressa hårdare frukter och grönsaker, såsom äpplen och morötter. När du väl bestämt dig för att köpa råsaftcentrifug bör du också ha i åtanke att maskinen är väldigt skrymmande och således tar mycket plats.

Hur rengör jag en råsaftcentrifug?

För att du skall kunna njuta av fräsch nypressad juice varje morgon är det viktigt att du rengör din maskin efter användning. Gammal frukt möglar relativt snabbt och om du slarvar med rengöringen är risken stor att denna frukt följer med ner i din nya juice. Denna typ av maskin är dock delbar, vilket innebär att rengöringen inte bör ta många minuter om du bara utför den dagligen. I de flesta fall kan du plocka av såväl juicebehållare som lock, filter, sil samt ett flertal andra plastdelar. Plasten kan du tvätta i diskmaskin, om du har tillgång till en sådan, så att du är helt säker på att den blir ordentligt rengjord.

Vad kan jag göra juice av?

När du har tillgång till en stark råsaftcentrifug kan du i stort sett göra juice av det mesta. Ju starkare motor desto fler möjligheter. Allt som innehåller vätska går utmärkt att pressa, har frukterna eller grönsakerna ett hårt och segt skal kan de dock behöva skalas innan. Du kan även behöva skölja av eventuell jord samt ta bort kärnor. Om du inte är speciellt förtjust i att äta vare sig frukt eller grönsaker är detta ett utmärkt sätt att få i sig den näring som dessa livsmedel faktiskt innehåller. Det är dessutom bara fantasin som sätter gränserna, så förr eller senare bör du finna en frukt- och grönsakskombination du verkligen älskar.