Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Arbetsbyxor med stretch - expertens tips på bästa snickarbyxorna

Med ett par bekväma arbetsbyxor med stretch blir arbetet betydligt skönare och enklare. Här tipsar experten om de bästa snickar- och hantverksbyxorna för olika behov.

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-10


Här hittar du hela vårt sortiment med arbetsbyxor


Viktiga faktorer för bra arbetsbyxor

För en aktiv hemmafixare är det inte ovanligt att ett par nya bekväma, funktionella och hållbara snickarbyxor snabbt blir ett favoritplagg. Extra skönt kan det vara med ett par arbetsbyxor med stretch, för att du ska kunna röra dig smidigt utan att byxorna stramar åt. Vidare är det viktigt att välja ett par hantverkarbyxor som är rätt utrustade för de arbetssysslor som du brukar utföra. Om du arbetar utomhus kan du behöva ett par vind- och vattentäta snickarbyxor och om du bär tunga verktyg som du absolut inte får tappa, är det bra med djupa fickor som går att stänga igen på ett säkert sätt. Dessutom finns så kallade varselkläder som syns extra bra i mörker. En annan viktig detalj är knäskydd, så att du kan krypa och jobba på knä utan att det gör ont, liksom förstärkningar på särskilt utsatta ställen för att minimera slitage.


Storlek arbetsbyxor

Storlekarna för arbetsbyxor betecknas med ett “C”, alternativt ett “D” i början. Om du är kort med stor midja är “D” att oftast att föredra, medan C-storlekarna är för dig som är normallång. Efter bokstaven följer en sifferkombination med antingen två eller tre siffror som avslutas med allt från 42 till 70. Om det finns tre siffror är den första alltid “1” som indikerar att benlängden på byxorna är större i förhållande till överdelen. En storlek som avslutas med 42 är både väldigt kort och smal i passformen, medan 70 är till för väldigt stora personer. Om du vill gå in på vidare detalj när det kommer till storlekarna hänvisar vi till storlekstabellen längst ner i produktbeskrivningen.

För att hjälpa dig att hitta de bästa snickarbyxorna har vi tagit hjälp av Bygghemmas produktspecialist. Här följer expertens tips på arbetsbyxor för olika behov och ändamål.


Avancerade snickarbyxor med stretch

Om du vill ha en riktigt bekväm hantverksbyxa som du kommer att ha stor glädje av länge kan det vara värt att satsa på en mer avancerad modell. Med 4-vägsstretch i Cordura och alla möjliga fickor och funktioner som du kan tänkas behöva, får du en slitstark arbetsbyxa som lever upp till höga krav och förväntningar, från både proffs och hemmafixare.

Arbetsbyxor med stretch - Byxa Fristads 2566 STP

Avancerad hantverksbyxa från Fristads som är helt i 4-vägs stretch för optimal rörelsefrihet. Det slitstarka stretchmaterialet gör byxan extra bekväm i midjan. Den har två löst hängande spikfickor med dragkedja som är Cordura-förstärkta och utrustade med tre mindre fickor samt verktygshällar. Även grensömmen är förstärkt, liksom benslutet. Byxan är även utrustad med knäskydd som kan höjdjusteras.

KÖP HÄR: Byxa Fristads 2566 STP

Köp motsvarande modell för damer


Bekväma och slitstarka arbetsbyxor med stretch

Med stretchpaneler i både grenen och över vaderna får du optimal rörelseförmåga när du snickrar. Om du väljer en hantverkarbyxa som dessutom är tillverkad med Cordura-förstärkning på de ställen som utsätts för mest slitage kan du lita på att byxorna håller stilen länge.

Abetsbyxor med stretch - Byxa Blåkläder 19991141

Hantverksbyxa från Blåkläder i regular fit som är slitstark, och har låg gren samt avsmalnande ben. Tillverkad i Cordura®Denim med stretchfunktion och designad för att hänga bekvämt på höften. För optimal rörelseförmåga och komfort har byxan stretchpaneler i grenen och på vaderna. Utsatta delar är Cordura 1000-förstärkta och spikfickorna är försedda med dragkedja, vilket ger möjlighet till lösa eller fasta spikfickor. Naturligtvis har denna snickarbyxa hammarhållare och diverse fickor för att bära med dig allt du behöver när du snickrar.

KÖP HÄR: Byxa Blåkläder 19991141

Köp motsvarande byxa för damer


Billiga arbetsbyxor med stretch

Om du vill komma lite billigare undan kan du satsa på en bekväm jeansbyxa för hantverkare med 4-vägsstretch och förstärka sömmar i både grenen och bensluten. Byxan lämpar sig bra för mndre hemmafix och ger möjlighet att att bära med sig de viktigaste verktygen.

Arbetsbyxor med stretch - Hantverkarjeans Fristads Stretch 2131 DCS

Hantverkarjeans med 4-vägsstretch och extra hög slitstyrka och reglerbara benslut. Den har två löst hängande spikfickor, två framfickor och två bakfickor. Dessutom är byxan utrustad med hammarhank och reflexlinje i benslutet. För att motstå slitage har den förstärkt grensöm och nitförstärkta fickor. Den är tillverkad i blandmaterial med 73 % bomull.

KÖP HÄR: Hantverkarjeans Fristads Stretch 2131 DCS


Varselbyxor med stretch – för att synas bra i mörkret

Om du jobbar utomhus i mörkret nära vägar är det viktigt att du syns. För detta finns så kallade varselbyxor som är utrustade med extra mycket reflexer. Precis som andra hantverkarbyxor består de även av diverse fickor och funktioner som gör dem praktiska att använda när du snickrar eller bygger.

Arbetsbyxa med stretch - Byxa Fristads 2568 STP

Varselcertifierad arbetsbyxa av slittåligt stretchmaterial med extra bekväm stretch i midjan. Dessa avancerade hantverksbyxor är helt i 4-vägs stretch för optimal rörelsefrihet. De har även fickor för allt från spikar och umstock till diverse verktyg och tillbehör som du kan tänkas behöva bära med dig, inklusive hammarhank för hammaren. Dessutom har den Cordura-förstärkningar över knäfickorna som utsätts för särskilt mycket slitage.

KÖP HÄR: Byxa Fristads 2568 STP

Köp en liknande varselbyxa för damer


Arbetsbyxa för vinter – fodrad och synbar

För dig som ska arbeta utomhus på vintern gäller det att klä dig varmt. Samtidigt vill du ha ett par funktionella och slittåliga arbetsbyxor med knäskydd, som lämpar sig bra för det arbete du ska utföra. Om du dessutom väljer en godkänd varselbyxa vet du att du syns du bra i mörkret om du till exemepel jobbar nära en väg.

Arbetsbyxa med stretch - Vinterbyxa Jobman Star Varsel 2236

Quiltfodrad lätt byxa i slitstark och vattenavvisande 100% STAR polyester. Reglerbar midja och förhöjd rygg som motverkar kalldrag. Rymliga framfickor och förstärkta bakfickor. Benficka med ID-kortsfack och telefonfack, tumstocksficka med knivfack och förböjda knän med knäskyddsfickor där knäskydden kan justeras i två höjder. Dragsko i benslut hindrar kallras. Band med tryckknapp för möjlighet att fästa benavslut mot sko. Blixtlås upp till knä.
Material: 100% STAR polyester.

KÖP HÄR: Vinterbyxa Jobman Star Varsel 2236

Köp en fodrad och synbar arbetsbyxa för damer


Smidig västbyxa med stretch i ryggen

God rörelseförmåga är en förutsättning för dig som vill kunna snickra obehindrat. För detta finns västbyxor med stretch i ryggen, som varken glider ner eller stramar när du böjer dig framåt. Lägg därtill fickor för diverse verktyg och tillbehör som tillhör hemmasnickaren, så har du en utmärkt snickarbyxa för hemmafixet.

Arbetsbyxor med stretch -Västbyxa Blåkläder 2650

Med denna prisvärda västbyxa med stretch i ryggen från Blåkläder får du en utmärkt hantverkarbyxa för hemmafixet. Den består till största del av polyester, men även bomull, och är tillverkad med twill (300 g/m²) vilket gör den hållbar, lättskött och slittålig. Med Cordura-förstärkning på knän och bakfickor skyddas de delar som utsätts för mest slitage. Vidare har byxan både hammarhank för att bära hammaren på ett säkert sätt, samt ett stort antal fickor och hållare för det mesta du kan tänkas behöva när du snickrar. Den är varken fodrad eller vattentät, vilket gör den bäst lämpad för arbete inomhus eller vid torra förhållanden utomhus.

KÖP HÄR: Västbyxa Blåkläder 2650


Mångsidiga och slittåliga arbetsbyxor med hängslen

Om du vill ha en mångsidig och extra slittålig arbetsbyxa i klassisk stilren design finns hängslebyxor som lämpar sig för både hemmafixarna och proffsen. Med förstärkningar i polyamid på de delar som utsätts mest för slitage, till exempel knäfickorna, kan du glädjas åt en snygg arbetsbyxa som du kommer att ha användning för länge.

Arbetsbyxor med stretch - Hängslebyxa Fristads 51 FAS

Hängslebyxa Fristads 51 FAS är tillverkad med Fristads bästa marintwill i 100 % bomull. Cordura används som förstärkning på delar av plaggen som utsätts för hårt slitage tex knäfickor. Plagget är även certifierat med den internationella standarden Oeko-Tex, vilket innebär att inga skadliga eller hälsofarliga ämnen har används vid tillverkningen. Den har två bröstfickor som kan knäppas fast vid behov, liksom ett stort antal fickor för diverse verktyg och tillbehör, inklusive två hammarhankar, varav en är justerbar.

KÖP HÄR: Hängslebyxa Fristads 51 FAS


Fodrad västbyxa för arbete utomhus under vintern

Om du arbetar utomhus på vintern behöver du ett par byxor som både syns bra i mörkret och håller kroppen varm. För detta kan det vara perfekt med ett par fodrade varselbyxor med väst.

Arbetsbyxor med stretch - Västbyxa Varsel Blåkläder 8504

Fodrad och vattentät vinterbyxa med hög synbarhet från Blåkläder, med knäskyddsfickor i Cordura®. Två lösa bröstfickor med säkerhetsband, en med telefonficka och en med pennficka, samt två lösa spikfickor som kan placeras i de bälgade framfickorna. Byxan är utrustad med hammarhank och reflexer. Certifierad enligt EN 471/EN ISO 20471 klass 2 skyddskläder med hög synbarhet.

KÖP HÄR: Västbyxa Varsel Blåkläder 8504


Läs också: Välj rätt hammare för hemmafixets olika delar

Läs också: Bästa underställ för hantverkare och hemmafixare – ull eller syntet

Läs också: Här är de populäraste arbetsskorna just nu

 

Populära artiklar