Filtrera

54,40 kr

9 811 kr

54
54.4
9811
9811

Visa endast kampanjartiklar

(33)

Vit

(74)

Svart

(17)

Krom

(9)

Silver

(6)

Grå

(3)

Brun

(4)

Gul

(2)

Röd

(1)

Blå

(1)

Endast snabbleverans

(112)

26 dBa

63 dBa

26
26
63
63

airmove

(1)

bravo

(2)

bårebo

(4)

draftbooster

(1)

elkrav

(2)

emerio

(3)

flexit

(5)

fresh

(8)

frico

(1)

gnosjö klimatprodukter

(6)

habo

(3)

kaminexperten

(4)

klimatfabriken

(6)

makita

(2)

north

(2)

pax

(25)

pisla

(4)

shopvac

(1)

smart living

(1)

sunwind

(7)

svensk installationspartner

(2)

termo

(13)

texa design

(3)

tristar

(2)

westinghouse

(20)

xpelair

(5)

Sortera

133 Produkter

Badrumsfläkt Pax Calima

Badrumsfläkt Pax Calima

1 259 kr2 470:-

49%

Just nu!

Badrumsfläkt Pax Calima Paket

Badrumsfläkt Pax Calima Paket

1 750 kr2 878:-

39%

Just nu!

Badrumsfläkt Pax Passad 31

Badrumsfläkt Pax Passad 31

1 397 kr2 412:-

42%

Just nu!

Fläkt Pax Eos 100H med Värmeåtervinning

Fläkt Pax Eos 100H med Värmeåtervinning

fr.9 770 kr16 156:-

40%

Just nu!

Badrumsfläkt Pax Passad 30

Badrumsfläkt Pax Passad 30

1 249 kr2 128:-

41%

Just nu!

Takfläkt Texa Design Orion

Takfläkt Texa Design Orion

fr.1 440 kr2 195:-

34%

Tilluftspaket Pax RMP

Tilluftspaket Pax RMP

fr. 303 kr 454:-

33%

Just nu!

Tilluftspaket Pax RTP

Tilluftspaket Pax RTP

fr. 472 kr 590:-

20%

tom 9/10

Badrumsfläkt Pax Sirocco

Badrumsfläkt Pax Sirocco

1 321 kr2 151:-

39%

Just nu!

Tilluftspaket Pax FTP

Tilluftspaket Pax FTP

fr. 472 kr 590:-

20%

tom 9/10

Badrumsfläkt Pax Passad 00

Badrumsfläkt Pax Passad 00

812 kr1 349:-

40%

Just nu!

Kanalfläkt Pax

Kanalfläkt Pax

fr.1 367 kr1 709:-

20%

tom 9/10

Du har sett 36 av 133 produkter
1 av 4

En fläkt kan ge oss allt från rena bekvämligheter som svalka i stark värme till viktiga funktioner som att leda os och sot ut från hemmet. Hos oss på bygghemma.se finns idag massor med olika typer av fläktar att köpa, oavsett vilken funktion och effekt du söker.

Vad du bör tänka på när du köper en fläkt

Innan du börjar se ut en fläkt måste du ha klart för dig vad syftet ska vara. Dagens fläktar är designade och tillverkade för specifika syften, vilket betyder att du måste välja rätt typ av produkt. En badrumsfläkt kan alltså inte användas för köksventilation. En värmefläkt kan inte ersätta badrumsfläkten för att leda fukt ur rummet. Därefter måste du tänka igenom vilka funktioner som behövs för just ditt syfte, och vilken effekt du behöver. För en badrumsfläkt bör du till exempel beräkna volymen av rummet för att bli klok på vilket luftflöde som passar bäst. Idag kan du köpa alla typer av fläktar billigt hos oss. Tack vare att tekniken går framåt med stora kliv, är fläktarna inte bara mer avancerade och effektivare än för ett antal år sedan, utan också mer prisvärda.

Hur man installerar en fläkt

Att köpa fläktar online kan vara en mycket prisvärd affär. Många som väljer att köpa fläktar på nätet har dessutom för avsikt att sköta installationen själv, för att ytterligare minska på kostnaderna. I många fall är detta en bra idé, när det gäller installation av en enklare fläkt. I vissa fall är det dock bästa att förlita sig på en yrkesman. Många fläktar som fyller viktiga funktioner, som exempelvis badrumsfläktar, kan vara tekniskt ganska krångliga att installera. Dessutom fyller de mycket viktiga funktioner, vilket innebär att en felaktig installation i längden kan skapa stora problem. Om luftflödet ur ditt badrum inte är fullgott kan vattenskador uppstå. Andra fläktar, till exempel många takfläktar, kan den händige med fördel installera själv enligt medföljande instruktioner. På det sättet kan man spara lite pengar.

Frågor du bör ställa dig innan du köper en fläkt

Vilken ljudnivå har fläkten jag överväger?

En badrumsfläkt bör vara påslagen under en tid efter att du har använt duschen. När du ska köpa fläkt kan det således vara en bra idé att titta noga på vilken decibelnivå fläkten producerar. En högljudd fläkt kan vara inte bara störande, utan därtill riktigt påfrestande. Om du någon gång stått vid en våtrumsfläkt en längre tid med fläkten på full volym, vet du hur tröttande och stressande det högljudda, intensiva brummandet kan vara. Tänk på detta innan du köper fläkten. Kommer den vara hörbar även utanför badrummet? Då kanske du ska överväga att prioritera en våtrumsfläkt som är riktigt tyst.

Vilka fläktar är tillåtna i mitt hus?

Faktum är att alla typer av fläktar inte är tillåtna överallt. Om du bor i ett flerfamiljshus är det möjligt att ventilationssystemet inte medger att varje lägenhet har fläktar anslutna till de gemensamma lufttrummorna. Att en eller flera fläktar slås på kan då störa luftflödet genom ett stort och komplext system, i synnerhet om det är baserat på självdrag. Människor i den situationen väljer ibland att installera en spisfläkt som leder luften till en annan del av köket, snarare än ut i husets ventilationssystem. Köp fläkt online först när du har kontrollerat dessa aspekter av ditt boende - då kan du vara säker på att du inte råkar köpa en fläkt som du inte har användning för.

Bör jag välja värmefläkt eller fläktkonvektor?

Om du har ett större utrymme att värma upp, som ett garage, ett källarrum eller liknande är en fläktkonvektor ofta ett bra val. En konvektor ger ett mer effektivt och jämnare flöde av värme ut i lokalen, än vad en mer traditionell värmefläkt kan erbjuda. Enheten är dessutom mer diskret i såväl dimensioner som design. Du kan installera en fläktkonvektor på väggen och sedan ansluta den till ditt vattensystem, om du har vattenburen värme. Det finns också modeller med elvärme. Du kan köpa värmefläkt & fläktkonvektor online för bästa affär. Se bara till att välja rätt produkt och inte bara rätt pris. Om du ska värma ett rum kontinuerligt skapar alltså konvektorn en effektivare luftgenomströmning. För en mer portabel lösning på tillfälliga värmeproblem kan den typiska värmefläkten vara att föredra.

Vilken effekt behöver min fläkt ha?

När du ska köpa en fläkt som fyller ett viktigt syfte måste du naturligtvis se till att fläkten du väljer har den prestanda som krävs. Särskilt en badrumsfläkt måste ha den kapacitet som krävs för att effektivt avfukta ditt våtutrymme. Om ditt badrum är större än genomsnittet kan det vara en god idé att beräkna rummets volym och jämföra med myndigheternas rekommendationer på lämpligt luftflöde. Även om du bara är ute efter en enkel takfläkt för lite svalka i sommarvärmen, kan det vara värt att tänka över fläktens effekt och hur den uppfyller dina behov. I stora rum kan ett svagare luftflöde ibland inte ge den påtagliga, svalkande effekt som man är ute efter.