Bäst i test jordfräs: Vi jämför 3 populära modeller

Behöver du luckra upp gräsmattan, anlägga helt nytt gräs eller förbereda trädgårdslandet för sådd? Här tittar vi närmare på tre populära jordfräsar från Cub Cadet, Husqvarna och Stiga.


Läs också: Välj rätt grästrimmer – batteri, bensin eller elektrisk


En jordfräs underlättar väsentligt när du ska luckra upp jorden i trädgården. Om du ska utföra tyngre arbete över stora ytor passar en jordfräs med bakmonterat aggregat och kraftiga hjul, medan om du ska luckra upp blomsterrabatten eller det lilla trädgårdslandet passar en jordfräs med frontmonterat aggregat. Jordfräsen med frontmonterat aggregat har oftast inga hjul och drivs framåt av skären. Denna typ av jordfräs går också i många fall att använda till andra uppgifter, som till exempel mossrivare, kantskärare och gräsmatteluftare. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på hur kraftfulla de olika jordfräsarna är, hur smidiga de är att hantera och vad kunderna tycker om de olika modellerna.


Bäst i test jordfräs 2020

1. Jordfräs Husqvarna TF 335

2. Jordfräs Cub Cadet XC3 F46

3. Jordfräs Stiga SRC 550 RB

 

 

Jordfräs Husqvarna

Testvinnare! Jordfräs Husqvarna TF 335

Passar dig som
är på jakt efter en kraftfull jordfräs med stor arbetsbredd.

Sammanfattning
Jordfräs med frontmonterat aggregat. Utrustad med Briggs & Stratton-motor, backväxel och löstagbart transmissionshus med smörjningsmöjligheter för utökad livslängd. Styret med växelväljare går att justera och fälla. Transporthjul, motvikt och plantskydd ökar användarvänligheten och möjligheten till förvaring. Kantskärare med metallhjul finns som tillval.

Kraftkälla: Bensin
Motoreffekt: 4 500 W
Antal Växlar: 2 fram och 1 bak
Arbetsbredd: 80 cm
Vikt: 58 kg
Rek. pris: 7 990 kr

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stark och lättkörd. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Jordfräs Husqvarna TF 335

 

 

Jordfräs Cub Cadet

2:a plats. Jordfräs Cub Cadet XC3 F46

Passar dig som
ska fräsa upp stora ytor och vill ha en jordfräs med bakmonterat aggregat.

Sammanfattning
Jordfräs med bakmonterad rotor med dubbla fräsriktningar. Maskinen drivs av en Cub Cadet 65H-motor. Separata drivsystem av rotor och hjul bidrar till en bra mobilitet. Hjulen är luftpumpade och relativt stora och handtagen är justerbara i både höjd- och sidled.

Kraftkälla: Bensin
Motoreffekt: 3 900 W
Antal Växlar: Fram/bak
Arbetsbredd: 46 cm
Vikt: 104 kg
Rek. pris: 15 395 kr

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den fungerar bra. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Jordfräs Cub Cadet XC3 F46

 

 

Jordfräs Stiga

3:e plats. Jordfräs Stiga SRC 550 RB

Passar dig som
är ute efter en lätt och smidig jordfräs till ett bra pris.

Sammanfattning
Jordfräs med frontmonterat aggregat. Utrustad med Briggs & Stratton-motor och två stycken hjul för lättare förvaring och transport. Styret är justerbart i höjd- och sidled.

Kraftkälla: Bensin
Motoreffekt: 1 660 W
Antal Växlar: 1+1
Arbetsbredd: 50 cm
Vikt: 42 kg
Rek. pris: 5 390 kr

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den fungerar bra. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Jordfräs Stiga SRC 550 RB


Se alla jordfräsar här

Läs också: Så väljer du rätt nivå av robotgräsklippare till trädgården