Bäst i test mutterdragare 2020: Vi jämför 2 populära modeller

Mutterdragaren gör däckbytet till en dans och sparar på dina krafter när du ska dra åt eller ta loss bultar och muttrar på cykeln, altanbygget eller på dina trädgårdsredskap. Här tittar vi närmare på två populära mutterdragare från Dewalt och Makita.


Bäst i test mutterdragare 2020

En batteridriven mutterdragare passar utmärkt för dig som smidigt vill kunna byta däck på bilen eller utföra mindre jobb i hemmet eller i trädgården. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, kapacitet, hur smidiga de är att hantera, eventuella extrafunktioner och vad kunderna tycker om de olika modellerna. I testet fick båda modellerna lika höga slutpoäng och hamnade därmed på delad 1:a plats.

 

 

Mutterdragare Dewalt

Delad testvinnare! Mutterdragare DCF880N Dewalt 18 V Utan batteri

Passar dig som
är ute efter en smidig mutterdragare med högt vridmoment.

Sammanfattning
Batteridriven mutterdragare med XR Li-Ion batteri 18 V. Kompakt design med låg vikt för användning i trånga utrymmen, vitt LED-ljus med fördröjning och ergonomisk design med gummigrepp. Max vridmoment är 203 Nm. Slaghastigheten ligger på 0–2700 slag/min. Vibrationsvärdet ligger på 11 m/s² och vikten är 1,4 kg. Rek. pris: 2 204 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är smidig och stark. Omdömena kommer från pricerunner.se.

KÖP HÄR: Mutterdragare DCF880N Dewalt 18 V Utan batteri

 

 

Mutterdragare Makita

Delad testvinnare! Mutterdragare Makita DTW190Z 18V Utan batteri

Passar dig som
är på jakt efter en stark mutterdragare med relativt lågt vibrationsvärde.

Sammanfattning
Batteridriven mutterdragare med Li-ion batteri 18 V. Utrustad med smalt ergonomiskt gummibeklätt handtag, LED-belysning för god sikt och skyddssystem som förlänger batteriets livslängd genom att stänga av maskinen när batterinivån blir för låg. Rotationsomkopplare höger/vänster. Max vridmoment är 190 Nm. Slaghastigheten ligger på 0–3 000 slag/min. Vibrationsvärdet ligger på 8,5 m/s² och vikten är 1,3 kg. Rek. pris: 1 688 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den har ett bra pris, bra vridmoment och är stryktålig. Omdömena kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.

KÖP HÄR: Mutterdragare Makita DTW190Z 18V Utan batteri


Se alla mutterdragare här