Bäst i test ytterdörr: Vi jämför 4 moderna enkeldörrar

Är det dags att köpa ny ytterdörr? Här tittar vi närmare på fyra populära dörrar från Diplomat, NorDan, Polardörren och Scandidoor.

 

Läs också: 7 saker du bör ha koll på om du vill skaffa kodlås till ytterdörren

 

Utseende, kvalitet och pris är för många det viktigaste när vi ska välja ytterdörr. Men det kan också vara värt att titta på fler faktorer, såsom energieffektivitet och säkerhet. I vår jämförelse har vi också kikat på vad kunderna tycker om dörrarna.

 

Redaktionens bäst i test ytterdörrar 2020

1. Polardörren Stripe Klarglas

2. NorDan Bor Linjalen 838G

3. Scandidoor Torp och Diplomat Basic Funkis Klarglas

 

 

Ytterdörr

Testvinnare! Ytterdörr Polardörren Stripe Klarglas

Passar dig som
vill ha en ytterdörr av hög kvalitet med lågt u-värde.

Sammanfattning
Ytterdörr med karm av norrländskt senvuxen virke med hög densitet. Tätningslist i karm för att säkerställa tät förslutning. Dörrbladet är 64 mm tjockt och har 55 mm isolering av styrencellplast, två aluminiumplåtar och yttermaterial av 4 mm HDF. Dörren har tre kraftiga justerbara gångjärn med kraftig bakkantssäkring. Låshuset är ett Assa 2002 Hakregel med hemma/borta-funktion. U-värde 0,9.

Rek. pris: 13 125 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att dörren är lätt att montera, är av bra kvalitet och har bra ljudisolering. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ytterdörr Polardörren Stripe Klarglas

 

 

Ytterdörr

2:a plats. Ytterdörr NorDan Bor Linjalen 838G

Passar dig som
är ute efter en rejäl och säker ytterdörr med extra tjockt dörrblad.

Sammanfattning
Ytterdörr med lamellimmad, fingerskarvad karm och ram i massivt trä. Dörrbladet är 69 mm tjockt med dubbla, rostbeständiga stålskivor som fungerar som fuktspärr, inbrottsskydd och formstabilitet. Yttermaterial av kraftig HDF och tätningslist i silikon samt extra klimatpackning. Dörren är utrustad med Assa 2002 Krok/haklås där slutstycket och bakkantssäkringen jobbar tillsammans för att göra dörren inbrottssäker. U-värde 1,1.

Rek. pris: 13 931 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den är rejäl och lätt att montera. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ytterdörr NorDan Bor Linjalen 838G

 

 

Ytterdörr

Delad 3:e plats. Ytterdörr Scandidoor Torp

Passar dig som
är på jakt efter en prisvärd och gedigen ytterdörr.

Sammanfattning
Ytterdörr med karm av kvistfri, fingerskarvad furu. Dörrbladet med slät insida är 64 mm tjockt och har 55 mm isolering, två aluminiumplåtar och monterad tätningslist. Dörren är försedd med tre justerbara gångjärn med kraftig bakkantssäkring, säkerhetslås Assa 2002 Connect med borrskydd samt justerbart slutbleck. Glaset är klart termoglas. U-värde 1,0.

Rek. pris: 9 736 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den har bra pris, är gedigen och snygg. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ytterdörr Scandidoor Torp

 

 

Ytterdörr

Delad 3:e plats. Ytterdörr Diplomat Basic Funkis Klarglas

Passar dig som
värderar ett lägre pris och lågt u-värde.

Sammanfattning
Basic är Diplomats serie med något enklare, spårfrästa dörrar. Karm utan smygspår med monterad adjufix. Dörrbladet är 64 mm tjockt. Utrustad med cotswoldglas med dekorspröjs och låskista Assa Connect 2002. Dörren är lackad med ett slitstarkt 2-komponents system. Godkänd i inbrottsklass MK1 och P-märkt konstruktion av SP. U-värde 0,9.

Rek. pris: 7 899 kr.

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är den är snygg och prisvärd. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Ytterdörr Diplomat Basic Funkis Klarglas

Se alla ytterdörrar här

Läs också: Snygga ytterdörrar: Här är dörrarna som är helt rätt 2020