Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Välja badrumsmöbler: 6 frågor du bör ställa dig innan renoveringen

Hur får jag badrumsinredningen att hänga ihop? Vad ska jag prioritera i ett mindre badrum? Här reder vi ut några vanliga frågor med Maria Miller, marknadsansvarig på Miller Badrum.

Av Bygghemma-redaktionen2022-06-08

 

Läs också: Här är de hetaste badrumstrenderna 2020

 

Vilka är de senaste trenderna när det gäller badrumsmöbler?

– Vi ser att allt fler väljer större badrumskommoder. Gärna med bänkskiva och ovanpåliggande porslinstvättfat, då de får en större avlastningsyta i sitt badrum. Stilrent och praktiskt!

 

Hur ska jag tänka för att välja rätt möbler till just mitt badrum?

– Gå inte enbart på trender. Våga välja ditt personliga badrum men tänk också på att det ska hålla över lång tid. Ibland är det också lätt att enbart tänka stil och glömma den viktiga förvaringen.

 

Badrum

Smart förvaring är viktigt i alla badrum. Foto: Miller Badrum.

 

Vilka material fungerar bra i badrum?

– Badrummet är kanske hemmets mest utsatta miljö. Välj gärna inredning med massiva kantlister, bra lack eller laminat som tål fukt och väta över tid.

 

Hur kan jag göra hållbara val när jag väljer badrumsinredning?

– Det finns många sätt att göra hållbara val. Välj exempelvis LED-belysning när du tittar på badrumsskåp. Duschblandare, blandare och toaletter finns i energisnåla varianter, där mindre vatten används vid spolning. Och välj möbler som tål att användas år efter år. Gå inte enbart på trender utan välj något personligt som du kan leva med länge.

 

Hur kan jag tänka för att få en inredning som hänger ihop?

– Gör en moodboard där du samlar inspiration med bilder som du sedan kan ta med dig till butiken när du ska göra dina material- och möbelval! Vi tipsar ofta om att välja samma plattor på golvet som på väggarna för att få en mer exklusiv spa-känsla i badrummet.

 

Hur ska jag prioritera om jag har ett lite mindre badrum?

– Tänk förvaring! Välj badrumsskåp istället för spegel, så får du plats med det som behöver rymmas i ett badrum. Luckkommoder rymmer mer än lådkommoder om man behöver stuva undan saker. Över toaletten finns ofta en outnyttjad väggyta där vi ofta föreslår att man placerar små förvaringsskåp.

 

Se våra badrumsmöbler här

 

Populära produkter under kategorin Badrumsmöbler

Sidoskåp Bathlife Eufori Vit

Sidoskåp Bathlife Eufori Vit

3 599 kr

Kampanj

17h kvar!

Installation Kommod med ROT

Beställningsvara

Populära artiklar