Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Infravärme till altan eller uteplats – expertens tips för olika behov

När du ska välja infravärmare behöver du fundera över var du önskar placera den och hur stora behov av uppvärmning du har. Med hjälp av vår expert ger vi tips på olika modeller för att du ska hitta infravärme som passar just din altan eller uteplats.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Här hittar du hela vårt utbud med infravärme


En infravärmare värmer upp de objekt som finns runtomkring med elektromagnetisk strålning. Eftersom den inte värmer upp själva luften kan du värma upp personer och objekt betydligt snabbare och mer effektivt än med ett vanligt elelement. Detta är framförallt en fördel utomhus eftersom värmen inte försvinner direkt ut i luften. Att installera en infravärmare på altanen är således en populär lösning för att förlänga utomhussäsongen och kunna njuta av en behaglig temperatur även när det blir kallt ute. Observera att infravärmare medför en viss brandrisk och att du måste följa de råd som finns gällande placering och användning för varje specifik modell.


Vilken infravärmare ska jag köpa?

Gemensamt för alla infravärmare är att de är elektriska behöver en strömkälla i närheten. Utöver detta är det främst kapacitet, storlek och utformning som skiljer dem åt. Beroende på hur du önskar inreda din altan finns det modeller som kan placeras på olika sätt. Vissa hänger du upp i taket eller monterar fast på väggen, medan andra modeller har fot och ställs direkt på marken eller på bordet. Om du har en stor altan behöver du en kraftfullare modell medan det kan räcka med en mindre och enklare variant för små utrymmen. De flesta infravärmare kan styras med en fjärrkontroll och vissa kan till och med anslutas till ditt wifi och styras från en app i din smartphone.

Här ger Bygghemmas produktspecialist sina bästa tips på produkter för att hjälpa dig hitta en optimal infravärmare för just din altan.


Infravärme för stora altaner eller uteplatser

För dig som har en stor altan och vill skapa en varm och skön tillvaro för många gäster finns mer kraftfulla modeller, som till exempel den här modellen.

Infravärme altan - Terassvärmare Sunwind Kheops

Kheops är en terrassvärmare i rostfritt stål med hög effekt och snygg design Den är lämplig för professionellt bruk med tippskydd, tändsäkring och sluten brännare.

KÖP HÄR: Terassvärmare Sunwind Kheops


Infravärmare som du kan hänga upp i taket

Om du vill spara plats kan det vara smart att hänga upp infravärmaren i taket. Detta ger en optimal spridning av värmen och dessutom ger du plats till övrig inredning längs med väggar och golv.

Infravärme altan - Terrassvärmare Termo Design Line Modena Hängande

Termo Design Line Modena är en snyggt designad värmare som styrs med en medföljande fjärrkontroll. Den har även LED-belysning samt touchkontroll.

KÖP HÄR: Terrassvärmare Termo Design Line Modena Hängande


Liten och smidig värmare som du kan ställa på bordet

För dig som söker en extra värmekälla för kyliga kvällar men inte är i behov av något större kan det räcka med en mindre modell som kan placeras direkt på bordet.

Infravärme altan - Terassvärmare Termo Monza 350/700 W

Termo Monza 350/700 W är en smidig och kompakt golv- och bordsvärmare som gör sig perfekt för din uteplats.

KÖP HÄR: Terassvärmare Termo Monza 350/700 W


Ställ infravärmaren var du vill på golvet

Om du vill kunna flytta runt på din infravärmare är det smart med en golvstående modell med fot.

Infravärme altan - Infravärme Veito CH1800RE

Veito CH1800RE är en modern golvstående infravärmare som är fjärrkontrollstyrd med effekreglering i fyra steg (800W/ 1100W/ 1400W/ 1700W). CH1800RE har ett justerbart höjdstativ (850-1290 mm).

KÖP HÄR: Infravärme Veito CH1800RE


Anslut infravärmaren till wifi och din smartphone

Om du vill ha Wifi-anslutning, appstyrning från mobilen och ett flertal olika inställningsalternativ till din infravärmare finns extra moderna varianter. Du kan även välja att sätta upp flera värmare och styra samtliga från en och samma enhet.

Infravärme altan - Terrassvärmare Home it Wi-fi för Väggmontering

Home it Wi-fi är en modern infravärmare som monteras på väggen. Den kan anslutas och styras från en app och i appen kan du även välja att styra flera stycken som en grupp.

KÖP HÄR: Terrassvärmare Home it Wi-fi för Väggmontering


Läs också: Infravärmare uterum: 5 terrassvärmare som är populärast just nu

Läs också: Infravärmare bäst i test

Populära artiklar