Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Bästa gasolgrillen - våra mest populära gasolgrillar i olika storlekar

Gasolgrillar finns i en uppsjö av varianter, vilket kan göra det svårt att välja modell när det är köpdags. Vi har tagit reda på vilka gasolgrillar som sålt bäst hos oss hittills under året. I artikeln nedan hittar du hela topplistan och även några tips och råd inför ditt köp av den bästa gasolgrillen.

Av Bygghemma-redaktionen2023-07-03

Se hela vårt utbud av gasolgrillar 

Läs också: Gasolgrill bäst i test

Gasolgrillen har blivit ett allt populärare val när det gäller grillar. Några fördelar med gasolgrillar är den snabba uppvärmingen och regleringen av värme – du slipper stå och vänta tills glöden blir perfekt innan du kan börja grilla och det går snabbt att justera temperaturen så du lätt kan skifta från direkt till indirekt värme. En gasolgrill är också ett plus om du gillar att göra slowroast, då kan du grilla på låg värme under längre tid utan att du behöver oroa dig för att maten inte hinner bli tillagad innan glöden släcks. 

Vilken är den bästa gasolgrillen för mig? 

När det kommer till köp av gasolgrill finns det lite olika saker du kan tänka på. Till att börja med kan du fundera på hur stor plats du har att avsätta till en grill därhemma. Trots att grillar finns i flera olika storlekar idag måste du räkna med att en gasolgrill alltid kommer ta upp mer plats än en vanlig grill, på grund av dess gasoltub som bör placeras på sidan om grillen för säkerhetens skull. Placeras tuben under grillen kan värme och eventuella fettdroppar göra så att gasolutrustningen skadas eller i värsta fall fattar eld. Se därför till att du har tillräckligt med utrymme runtom grillen, utan något lättantändligt i närheten. Väljer du en liten gasolgrill som placeras på ett bord är det viktigt att se till att underlaget tål värme samt de eventuella fettstänk som kan komma från grillen. Har du gott om plats kan du med fördel välja en grill med sidobord för smidig avlastning av brickor och tallrikar. Har du lite mindre plats men ändå vill ha möjlighet till avlastning finns det grillar med fällbara sidobord. Ytterligare parametrar du bör ha i åtanke för att välja den bästa grillen för just dina behov är storleken på grillytan, eventuell varmhållningsyta, samt olika extrafunktioner.

Populäraste gasolgrillarna 2023  

1. Gasolgrill Weber Q3200

2. Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1 Black

3. Gasolgrill Weber Spirit II E-210 GBS

4. Gasolgrill Weber Spirit E-315 GBS

 

Mest sålda! Gasolgrill Weber Q3200

En modern grill med stor grillyta och två brännare som kan justeras separat, så att du enkelt kan grilla både på direkt och indirekt värme samtidigt. Grillgallret är tillverkat i gjutjärn ochär tvådelat, där ena sidan kan bytas ut mot en stekplatta för tillagning av mat som inte kan läggas på det vanliga gallret. Grillen har smarta tillbehör som inbyggd termometer, belysning i handtaget, vädertåliga hjul, praktiska sidobord för smidig avlastning och redskapskrokar. Även smidiga funktioner som steglös värmereglering och elektronisk tändning finns. Regulatorset medföljer. 

KÖP HÄR: Gasolgrill Weber Q3200

Köp borste för rengöring av gjutjärnsgaller

Köp rengöringsspray för gjutjärnsgaller

2:a plats. Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1 Black

En rejäl gasolgrill med fyra brännare, integrerad termometer och kokplatta, vilket innebär extra hög grillkapacitet. Det högpresterande grillsystemet PTS ger optimala förhållanden till din grillning. Värmesystemet PTS skapar en jämnare värmefördelning för perfekt grillning på hög effekt. Då det är dubbla plåtar i locket leder detta till god värmeisolering. Ett förvaringsskåp med dubbla dörrar, emaljerat stålgaller och en avtagbar fettuppsamlingsplåt medföljer.

KÖP HÄR: Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1 Black

Köp borste för rengöring av grillgaller i stål

Köp rengöring för grillgaller i stål

 

Bra gasolgrill - Gasolgrill Weber Spirit II E-210 GBS

3:e plats. Gasolgrill Weber Spirit II E-210 GBS 

En perfekt grill med praktiska funktioner för dig med lite mindre plats. Denna grill har två brännare och är utrustad med det kraftfulla grillsystemet GS4. Systemet har bland annat fettuppsamlingssystem, inbyggda flavorizer bars som ger maten grillsmak när köttsaft och fett droppar ner och förångas samt infinity-tändning som gör att brännarna tänds snabbt varje gång. Grillen har grillgaller i gjutjärn, två fällbara sidobord och en värmehylla som håller den färdiga maten varm.

KÖP HÄR: Gasolgrill Weber Spirit II E-210 GBS

Köp borste för rengöring av gjutjärnsgaller

Köp rengöringsspray för gjutjärnsgaller

4:e plats. Gasolgrill Weber Spirit E-315 GBS

En gasolgrill med Gourmet BBQ System-grillgaller av gjutjärn i en hållbar och tidlös design. Grillen har tre brännare, stor grillyta och två behändiga sidobord för avlastning. Även redskapskrokar ingår, så att du alltid kan ha allt du behöver nära till hands. En värmehylla håller maten varm och den porslinsemaljerade finishen bidrar till att förebygga rost och sprickor. 

KÖP HÄR: Gasolgrill Weber Spirit E-315 GBS

Köp borste för rengöring av gjutjärnsgaller

Köp rengöringsspray för gjutjärnsgaller

Se fler grilltillbehör och grillredskap

 

Se allt inom trädgård och utemiljö

Läs också: Grilltillbehör: 9 prylar som gör dig till grillmästare

Läs också: Liten gasolgrill bäst i test 

Läs också: Rengöra gasolgrill – 12 enkla steg

Populära produkter under kategorin Elgrill